286 - Då tar vi frågestund på den!

Plåtning på onsdag med fina Ida och en söt Anna! Äntligen. Har inte haft en "egen" plåtning sen början av juli. Verkligen dags nu!

Har fått fina kommentarer från lite nytt folk, och en del frågor kring utrustning m.m

Tänkte ha en såndär klassisk frågestund som jag sett att alla andra har, och så ska jag sammanställa alla svar sen. Har ni några frågor kring utrustning, teknik eller bara foto i allmänhet, kanske företagande och allt som rör det får ni gärna skriva en rad så ska jag svara så gott jag kan.



SKÅL PÅ DEN!

285 - Life I love you, all is groovy

För varje dag som går känner jag mig mer bekväm här uppe. Min "lägenhet" har ju vart min trygga punkt sen jag satte foten genom dörren för två veckor sedan. Känns som jag bott här en livstid redan, men det är bara två veckor på tisdag.
Det känns oerhört skönt att ha sin krets av folk man gillar och som man kan träffa, i alla delar av stan. Jag jobbar på tre olika ställen vilket ger en skön mix av kunder, arbetsdagar och tempo.

Som det ser ut idag jobbar jag i en ateljé i Solna två dagar i veckan, i ateljén i Hägersten en dag i veckan, och i en helt annan studio mitt i city utmed drottninggatan de återstående dagarna. Sen får vi se hur det blir framöver.. Har många planer på vad jag vill göra såsmåningom. Jag känner att jag behöver mer tid för mitt eget företag också, inte bara jobba för andra. Och då behöver man tid. Än så länge är det verkligen skönt att få jobba på det här sättet.

I helgen har det vart en riktig bröllopshelg. Jag är rätt känslosam så jag tyckte det var helt underbart att få vara med vid ceremonierna. Igår var det några hundra meter på en äng från där jag bor, så det var nära och bra. Idag var vi ute vid Ulriksdals värdshus och det var hur fint som helst. Har lärt mig massor av att se hur chefen jobbar. Kom på mig själv i kyrkan att jag höll på att börja sjunga med i Sommarpsalm och när de bad Vår fader... Hoppsan.

Bilder från bröllopen får ni vänta med. De kommer inom en snar framtid.

Jag bjuder på en som jag blev helt kär i, en av gästerna som skuttade iväg i takt med folkmusikanternas nyckelharpsspelande och hans glada dotter.

För mig säger bilden bara en sak - livet.

284 - Matruska

Karins bilder på mig som jag lekt lite med.
Som sagt, inte riktigt min naturliga plats, men ta det med en nypa salt :)

Modell: Jag
foto:
Karin Johansson
smink: Karin Johansson

 

 

283 - Guds bud?

Jag fick kalla kårar när jag åkte hem från jobbet idag. Det var riktigt konstigt. Jag satt och kollade ner i golvet på tunnelbanevagnen när jag just klivit på. Helt slut efter en 8 timmars-dag. När jag reser upp blicken och får fokus är det första jag ser en klisterlapp uppsatt mellan stolen framför mig och fönstret. Helt ensam satt lappen där, utan nån logga i hörnet, ingen reklam, bara tre tomma ord. Men de talade rakt till mig och jag sneglade ner på min "frälsarkrans" jag fick som konfirmandledare och Gudspärlan var den första jag såg på min handled. Lite obehagligt - men kanske lite streetsmart av Gud. Ikväll har jag inte gjort någonting alls.



What if God was one of us? Just a slob like one of us? Just a stranger on the bus, tryin to make his way home..

282 - Nalleklubben

När jag hade tråkigt mellan kunderna idag fick jag en liten idé.
Hela mitt jobb är översvämmat av nallar - efter varje 1-åring som plåtats får de en nallebjörn. Det finns säckar med nallar, de bor i sofforna, på hyllor och i taket. Två av dom fick stå modell för mig - vilka modeller sen! De gjorde exakt som jag sa. Så himla skönt!















Bilderna är tagna med optiken Sigma 50/1,4

281 - Update

Nu tänkte jag skriva lite snabbt innan jag åker till Hägersten för en jobbdag. Jag har jobbat intensivt till 7 varje kväll och har inte hunnit göra speciellt mycket alls denna vecka. Igårkväll tog jag mig ut till Aspudden och Karin för att stå modell åt henne. Hon hade nån fotoidé hon ville prova..

Kan ju säga såhär : det är tur att det är jag som ska stå bakom kameran framöver i livet.. Det var grymt kul att prova och det kändes bra under tiden, men man kan ju känna sig hur snygg som helst - har man ett dött ansikte så är man ingen modell. Det är helt fantastiskt hur duktiga många är på sina uttryck, jag har fått en helt annan förståelse för yrket efter att ha provat själv. Det rekomenderar jag alla fotografer att göra.

Bilder kommer nog såsmåningom...

280 - Fix you

Min video från stadion - Fix you!
MÅSTE SES! HELT GALET!



279 - Coldplay

En av de mäktigaste konserter jag varit på avnjöt jag igårkväll tillsammans med Mickis..
Det var verkligen så häftigt!

Utomhus under stjärnorna med Chris Martin, konfetti och toner man aldrig slutar känna rysningar av...






"And you know.. for you I bleed myself dry, for you I bleed myself dry"



Neonfjärils-konfetti







278 - Konserthöst

Första jobbveckan efter sommaren snart avklarad. I helgen väntar något fantastiskt roligt - Coldplay live @ Stadion!

Jag har en riktig konserthöst framför mig. Alfred har köpt biljetter till In flames på Hovet i december åt oss, vilket känns grymt skönt. Behöver verkligen en dos metal just nu känner jag. Så det blir jag och hans grabbgäng som rockar, haha.

Har även planer att se Muse med Jocke i oktober.. Lika bra att passa på, sist fick vi ju sitta fast vi hade ståplats-biljetter, så nu får vi revansch!

Egentligen borde man ju skaffa sig fotoack till konserterna.. men man njuter inte på samma sätt när man står i fållan tycker jag.. vad har ni för åsikt?
























Life I love you, all is groovy!



(c) Fotograf Matilda Söderström / Festivalphoto.net
Bilden får inte under några omständigheter kopieraseller lånas utan tillåtelse.

277 - Hem ljuva hem

Jag är så lycklig! Kan inte fatta att jag fått en "lägenhet" på en dag. Igår var jag ju och kollade på 2 rum.. som bara blev 1 iallafall.. När jag och Karin klev av t-banan fick vi båda sånna magkänslor att vi var på väg tillbaka direkt. När jag ringde och frågade om koden var hon som skulle visa oss rummet inte ens hemma. Så vi åkte vänligt men bestämt direkt till Sollentuna. Och vilken kontrast! Det var som att komma hem när bussen svängde in i området. När jag kom fram till huset började hundar att skälla och jag blev välkomnad av två små terriers. Nu har jag flyttat in i något som kan klassas som ett drömrum.. Det är helt nyrenoverat, allt är nytt. Ny säng, ny tv, nya sängkläder, fullt utrustat pentry, helkaklat badrum, stor garderob och egen ingång! Med en lampa som tänds när man kommer hem! Jag bara myser varenda sekund jag får vara härinne... Hemma hos mig! :)




Min fina hall






























































Mitt fina badrum



Min nya fina säng



Mitt matbord, kök och tv på ett hörn



Tillochmed en hylla med ljus har jag fått. Allt jag behöver!

276 - Stockholm fulltime

Idag åker jag upp för att hitta mig ett boende i Hufvudstaden. Det är dags nu. Kommer att jobba mån-fre i Stockholm fr.om imorgon, det känns gött och inte så värst annorlunda. Även om jag ska bo själv och inte vet var än. Har iallafall fått ett par intressanta erbjudanden som jag ska kolla på ikväll. Jag hoppas på ett av dom riktigt mycket! Säger det klick så flyttar jag in imorgon..

Livet, here I come.



Den här vyn spar jag i mitt hjärta och med hjälp av den här bilden inför hösten. Kanothajk med mina konfirmander för ett par veckor sedan i skärgården. Det är i stunder som dessa man kan tro att man är religiös..



275 - Kortografen

Jag har blivit fångad in action ett par gånger i sommar.

Inte bara bakom kameran, utan även med två av mina andra favoritsysslor, två lite mer dolda talanger..




274 - Finis

Min bror har just blivit en såndär fracksnubbe som går runt och skriker konstant en hel vecka.. Kan ärligt talat inte så mycket om Finis men aja.. stilig är han väl ändå. Bli inte för dryg bara! ;)

273 - Saknad



When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse
And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth
Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you
Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face And I...

Tears stream down on your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face And I...
Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Coldplay - Fix you
Sommarens låt.




Järngänget goes Abba...



Snyggare än såhär blir vi inte! Jag älskar och saknar er!

272 - Konfirmationsdagen

Jag bjuder på ett gäng fantastiskt fina bilder, som min käre vän Alfred tagit med min kamera, på vår stora dag. 9 Augusti konfirmerades mina kära konfirmander i Kuddby kyrka och det var en dag full av glädje, men mest tårar.

fotograf: Alfred Samuelsson
efterarbete: Jag



'



Mina älskade konfledarkollegor! Tillsammans är vi oslagbara. Ni är verkligen riktiga änglar. Inte en enda gång på 4 veckor har vi tjafsat eller bråkat, och vi har alltid lyckats lösa allt och gjort vårt bästa - och framför allt haft så jävla kul och mysigt! Helt oslagbart. Tack för att ni tog emot mig med öppna armar när jag fick hoppa in samma dag som lägret började och gav mig den bästa sommaren på länge. Ni finns i mitt hjärta föralltid och jag saknar er enormt, Sander Mickis och Jacob.



Intåg i kyrkan..



Änglakör!





Gåshud! Vi ledare sitter längst fram öga mot öga med våra ungar medans de sjunger "Tro" och vi gråter hysteriskt..





Stor kramring efter konfirmationen..




Mer bilder från lägret kommer framöver.

271 - Kungligt gaybröllop

När jag blev konfirmandledare blev det lite specialdeal kring mina ledigheter.. En av dagarna spenderade jag uppe i Stockholm för att fota bröllop - som jag inte var helt säker på var mellan två män eller inte. Vilket senare visade sig vara som jag misstänkte.  Ur hissen på Sheraton Hotell kommer Calvin och Barry i stiliga kostymer och jag hade rätt. Vi gick en riktig turistig stadsvandring runt slottet och turisterna stannade och tiittade på oss - vi busade lite med högvakten och sedan gick vi längs gamla stan, operan och kungsträdgården för att avsluta med cermonin i st Jakobs kyrkan. Helt fantastisk rolig, varm och fin dag!


























Tusen tack till min kära vän och konfirmandledarkollega Sander som lånade ut sitt 70-200mm objektiv till mig för plåtningen. Det var guld värt!