162 - Who do you think you are?

Jag börjar bli lite nyfiken på vilka det är som läser min blogg. Ett par har jag en aning om, men knappast alla 70 unika besökare som jag har om dagen i snitt.

Var i världen finns du, vad sysselsäter du dig med? Är du kanske också fotograf eller något annat kul? Har du något kul att berätta om din egen blogg och vad tycker du om min? Länka till dig och berätta lite om dig själv så får jag ta mig en titt!
Är nyfiken i en strut!


Även om jag vet vem du är får du givetvis gärna skriva en liten hälsning! :)

161 - Liten fin lista

Den mycket pyssliga och fina Julia gjorde mig på gott humör när jag tittade in på hennes blogg. En liten mysig lista att fylla i, och publicera. Varför inte, det är alltid kul tycker jag. Så om ni vill fylla i en likadan bör ni kolla in hennes blogg och sen får ni skriva här när ni gjort det så jag får se vad ni har att säga om livet!

160 - Nytt objektiv

Detta var inget tröstköp, det var planerat sen länge. Däremot inte att det skulle bli ett begagnat sådant.

Hittade en annons på fotosidan.se om ett objektiv jag länge snokat på, och jag kände att köper jag inte nu kommer det aldrig bli av.

Så snart har jag ett Sigma 10-20/4-5,6 i kameraväskan och det kommer troligtvis att sitta på under resan till Turkiet. Tror att vidvinkeln kommer att öppna för nya vyer och vinklar.

Någon som har ett likadant och har åsiker om denna glugg?


159 - Negativt

Jahapp. Fick en liten chock när jag hämtade posten nyss. Brev från Gamleby folkhögskola. REDAN NU? Förra året fick jag svar i slutet av maj. Då tänkte jag såklart att det kunde vara positivt, att man skulle få komma på intervju trots allt.

"Tyvärr måste vi meddela att du inte är kallad på intervju. Det var 206 sökande på 21 platser"

Och sen samma meddelande som förra året, om att man ska se det hela som en chans att arbeta ännu mer målmedvetet med sitt fotande och söka igen nästa år.. Vet inte alltså.

Tror jag ska börja se mig om efter andra alternativ. Det är ju helt galet mycket folk att armbåga emot. Är det så viktigt att gå en fotoskola? Man känner ju sig helt rutten och misslyckad att få nej på nej, men när man ser på sig själv inser man att man lyckats rätt bra ändå, som får möjlighet att jobba som fotograf på heltid ändå... Men ändå blir man så besviken på sig själv för att man inte tog sig vidare till nästa steg. Nej, världen står nog kvar ändå och man får börja tänka i nya banor istället för att haka upp sig på en eller två skolor bara. Det kan knappast vara så att din karriär bygger på om du gått en folkis i Gamleby eller inte.




bitter.

158 - En fläckig skönhet

Nu måste jag visa den urläckra dalmatinerna som kom till jobbet härom veckan. Är den inte tjusig? Jag fick sån lust att fota en session med en dalmatiner och tuff tjej, så om någon som läser har tillgång till en dalmatiner får ni skriva till mig! :)

157 - Terapi



Usch. För att lätta lite tankar gick jag ut i "trädgårn" och kopplade av med årets blomster. Skitsamma om jag fotat exakt samma blommor året innan, och hur många gånger som helst. De är pålitliga och blir alltid vackra!







156 - The sound of silence

Jag tror faktiskt att jag kan lista ut svaret själv.. Inte ett knyst har jag hört från skolan så jag tar tyvärr ut saker och ting i förväg. Måhända har man blivit någon reserv av något slag, men kallad till intervju har jag inte blivit. Blä. Då finns det en chans kvar, men svaret från dom dröjer nog ett tag till.

Skolorna jag sökt har helt skiljda inriktningar. Den ena linjen heter Bildjournalistik och den andra Reklam och magasin. Den jag nu listat ut har gått åt pipsvängen är Bildjournalistiken. Det är kanske inte så konstigt, jag har inte pysslat särskilt mycket med detta, utan tog mig an det helhjärtat inför sökningarna (b.la mammabecka-bilderna) men det är verkligen något jag vill lära mig. Däremot är det kanske mer Reklam/magasin jag brinner mest för och gjort mer av så jag hoppas jag får komma på intervju.

Är det någon av er läsare som sökt någon fotoskola?



Tuva & Enya i en tyst tvillingkör

155 - Nervöst..

Usch, jag är verkligen spänd inför morgondagen.. Imorgon är sista dag för att få veta hur det har gått i sökningarna till en av skolorna jag sökt. Kommer sitta och kolla mail hela dagen, eller hoppas att det landar ett brev i lådan på förmiddagen..Talar om hur det gick imorgon!

154 - Det gröna äpplet

Adrian var snabbast på fingrarna och skickade mig ett supersnyggt grönt äpple. Jag föll pladask och här är min nya logga:

© Adrian Petersén

 

 

 

153 - Illustratör sökes!

Om någon som läser min blogg är grym på att göra illustrationer, hojta gärna till. Jag efterlyser en logga till min blogg, som helt enkelt ska vara ett grönt äpple. I det här läget är det nog krångligare att byta bloggnamn, när folk börjat vänja sig, så jag ska nog spara det gamla namnet och spela lite på det istället.

Skicka gärna ett bidrag till min mail, som ni hittar i menyraden! Givetvis får du en länk om jag använder den! :)

Gröna små äpplen sökes alltså...



källa:
www.pixgallery.com

152 - Ja det är våren..

Det känns lite konstigt att helt plötsligt gå utan jacka, men varför inte. Jag skaffade mig nya brillor idag och jag och Jocke tog en fika i Vasaparken. Lovely!





Utrustning: Samsung digimax L70 (Jockes)

151 - Liten önskelista

Efter en lång stunds funderande har jag iallafall kommit på 4 saker jag önskar mig i födelsedagspresent. Det räcker bra för mig, och inget av det har med foto att göra! Det känns bra. Allt som har med det att göra tar jag på företaget från nu!

150 - Fotograftips

Jag vill ge alla er som läser tips på andra grymma fotografer som är värda att besöka. Några är de som jag beundrat många år och hittat oerhört mycket inspiration från, andra är nyfunna fynd som jag respekterar enormt.

  • Hanna Björkstedt - vem har missat henne? För tre år sedan såg jag hennes bilder på fotosidan.se och föll pladask. Sen dess har jag följt hennes blogg och hemsida oavbrutet och förundrats och fascinerats. Ju mer man själv lär sig, desto mer kan man se detaljer i hennes bilder, och förstår att hon verkligen vet vad hon gör, och det slår det aldrig fel. Hon visar upp en oerhört professionell bild av sig själv, men samtidigt så ödmjuk och jordnära. Därför fortsätter jag stirra mig blind på hennes verk. Hon har dessutom tagit sig tid och besvara mina beundrarmail många ggr förr i tiden och det har betytt mycket för mig.
  • Andrea Belluso - Detta är också en fotograf jag hittade via fotosidan, och hans hemsida är en av mina mest välbesökta. Kan väl påstå att hans bilder gav mig viljan att skapa modefoton från början och det är så stilrent och klockrent! Han utnyttjar fart och rörelse på ett sätt som tilltalar mig enormt och gett mig mycket inspiration.
  • AuroraStudios - En dag fick jag en kommentar av denna tjej som skrev att jag tog mkt fina bilder. När jag sedan gick in på hennes blogg häpnade jag och blev så smickrad! Hon använder samma externa blixt som jag och får till ljuset så j*vla snyggt, och kan verkligen det där med efterarbete. Hon gav mig verkligen en knuff att börja lära mig och använda blixten utomhus. Hon har en fototävling på sin blogg där man kan vinna en plåtning! Ta dig en titt.
  • Nina  Holma - Hamnade på hennes blogg av en slump, och fastnade direkt. Hennes öga för modefoto är otroligt, och hennes blogg kryllar av otroliga bilder!
  • Björn Hadestam - En fotograf som jag hittat på modellbilder.se där han syns ofta. Så grym på friläggning och efterarbete att jag nästan dregglar när jag kollar på hans bilder.. Kolla själv!

Där var 5 tips. Fler kommer någon annan dag! Mycket nöje :)

149 - Liten tävling

Fick erbjudande om att vara med i en liten fototävling på en blogg. Varför inte tänker jag och skickade iväg en gammal goding, på temat "Vårens nya förälskelser". Gå gärna in och titta!

Bilden föreställer Leija i trädgårdslandet med hennes nyupptäckta favorit - smultronen

148 - Sol i sinne, brun inne

Jag mår så bra idag! Det är hur varmt som helst, och jag har sovit länge. Legat och stekt i solen och redan fått lite färg. Det känns som jag är på Kap Verde, det är precis lagom varmt och fläktar lite. Dessutom påminner lukten av solkräm mig om den resan enormt.
Nu sitter jag på altan och dricker bacardi breezer och funderar på vad jag skulle kunna önska mig i 20-års present. Det är exakt en månad kvar tills dess idag. Det är svårare än nånsin, det låter så vuxet men jag har ju allt...

Det kommer sluta med att jag får den där tomma kartongen från Butterix där det står "du har ju redan allt" på.



147 - All my bags are packed

Här är någon som är så glad åt att jag kommit hem att hon parkerat i min resväska, för att jag inte ska kunna åka igen..

k

146 - Erik

Idag hade jag en plåtning inbokad med Ida och en modell från MB, men hon var okontaktbar. Vi hade bestämt tid, men Ida får inte tag i henne under hela dagen. Fick nu veta att det var teknikens underbara värld som strulat, med mobiltelefoner som inte skickar iväg sms som de ska. Irriterande, men sånt som händer.

Så vi ändrade planerna och genomförde en idé vi tänkt på tidigare, nämligen lite "promobilder" till Eriks singer/songwriter projekt.
Här kommer ett smakprov:

Foto: Jag
Makeup: Ida Mattsson
Modell: Erik Ljungqvist






145 - Fototräff på G

Nu är allt klart inför nästa helg, då jag ska åka till Mariannelund på fototräff. Det blev bestämt rätt spontant nu i veckan, och det är Karin som dragit med mig denna gång. Jag ska få äran att samarbeta med hennes lärare, muan Sarah Maria och modellen Anne. Tror det kommer att bli hur grymt som helst. Ska bli så kul att träffa massa nytt folk också. Träffen arrangeras av modellbilder.se och är man sugen på att åka själv kan man anmäla sig där!



Jag har tidigare vart på 2 fototräffar. Den här togs på min allra första, Sobelträffen i november 2007.

144 - Merlinda

Här kommer resultatet av vår gravidplåtning igår.

MuA:
Leonida Kosari
Modell: Merlinda












143 - Behind the scenes, gravidplåtning

Igår hade jag en mycket rolig och händelserik plåtning med Leonida och Merlinda.
Vi skulle plåta en lite annorlunda gravidfotografering i T-banan vid Näckrosen, och det gick jättebra en kvart typ. Sen kommer en tjej i grön väst fram och frågar om vi har tillstånd.. Jag spelar dum och oskyldig, även om tanken slog mig innan vi började, att vi kanske inte skulle få vara kvar. Däremot hade jag inte en tanke på att det skulle vara av den anledningen vi blev bortschasade för.. Förarna av tågen hade ringt och klagat för de blev bländade av mina blixtar.....

PINSAMT!



Så vi fick helt enkelt prova något nytt, så vi gick upp ovan jord och hittade en fin klätterställning där vi lekte lite.

Det är alltid kul med nya vinklar :)






142 - tjejkväll

Igår hade jag som sagt fint besök av Casandra och Karin som åt middag här. Vi lagade tacos, och det såg ut såhär;



Som tack för att Casandra fick sova här, hade hon köpt värsta fina presenten till mig och Jocke. Vi fick två superfina temuggar!

141 - Zandra och Daniel

Äntligen har jag några färdiga bilder från i förrgår! Vad tycks?
Detta är Daniels första plåtning, vilken talang!!

Foto: Jag
Smink/hår:
Karin Johansson
Modeller: Zandra och Daniel












Vi provade några bilder utomhus och den här blev bäst därifrån:



Utrustning:
Canon EOS 40D, Sigma 18-50/2,8, Speedlite 430 EX II

140 - Filmklipp

Här kommer ett litet filmklipp från plåtningen med Zandra och Daniel. Från början hade jag låten "Tell me baby" med Red hot i bakgrunden, men youtube var smarta och meddelade mig att jag bröt mot upphovsrätten, och tystade ner hela klippet. Jag fick då välja ur ett arkiv med "godkända" låtar.. Den här var första bästa jag hittade. Nåja.
Mycket nöje!
Resultatet kommer under kvällen.

139 - Are we human?

Läste en nyhet i metro imorse som verkligen gjorde mig upprörd och tankeställd.

"Tros ha dödat granne med slaktmask"

All respekt åt offret och de anhöriga, men alla de miljontals grisar och kor som varje år får en såndär apparat uppkörd i hjärnan då?

källa: www.metro.se

138 - Behind the scenes med Zandra och Daniel

Mina första behind the scenes kommer här från plåtningen igår.
De är tagna av Karin (eller mig med Karins kamera) :)

Det hände två störtsköna grejer under plåtningen igår. Dels var det match på Råsunda, så parkeringsvakterna var i farten utanför ateljén.. Daniel hade parkerat på fel sida av vägen.. och det kom en tant helt plötsligt och var på hugget. Just när modellerna står och byter om. Så han får panik och drar på sig sin kavaj, barbröstad, och springer ut till tanten. Hon såg INTE trevlig ut, och jag tänkte att det här blir en dyr TFP-plåtning.. men när hon ser hans bara bröst under kavajen smälter hon upp i ett leende och börjar vinka bort honom.. Tursamt att han kom undan!

Mitti stripteasen kom även min chef tillbaka, och lägger skönaste kommentaren:
- Jag brukar också fota naket om dagarna, men modellerna är lite mindre...










137 - Stockholm

Nu sitter jag och väntar på att få besök! Jag har köpt en massa mat, och ska bjuda på taccos. Casandra, som egentligen är Jockes vän men som jag tycker mycket om, ska komma hit över natten för att hon ska söka en utbildning imorgonbitti. Då passar Karin på att komma hit och träffa henne och få bilderna från igår.. Vi ska nämligen plåta Casandra tillsammans med en häst snart.. Kommer bli awsome! Så nu väntar jag på de båda damerna medan jag dricker yalla. Är inte som andra och blir beroende av Cola, utan yalla är min eftermiddagsdrog. Bästa mellanmålet..

Har haft en filosofisk dag på jobbet. Egentligen har jag världens bästa jobb.. Jag och chefen sitter och diskuterar om livet och hur människor är och beter sig allt som oftast. Inte för att man alltid har tid att prata, men väldigt mycket. Idag kom jag in på att jag är militant vegeterian.. Iallafall inuti mig. Enligt honom är jag då en typisk Al Gore som inte lever som jag lär.. Men jag fick mig ändå en ny tankeställare när jag berättade för honom hur jag känner med allt som har med djurhållning att göra. Han sa då - Jamen dåså, då är det ju de frågorna du ska jobba med, och fota!

Jaha. Så enkelt var det. Men vad ska jag göra nu då? Jag har spånat hela dagen medan jag gjort annat och kommer fram till att det är mycket enklare att skriva om sådana saker.. Men har en liten idé som jag ska prata med Karin om ...

Stockholm är svinkallt. Men buskarna börjar grönska utanför. Det gör mig glad. Nu kommer Karin.

136 - Parplåtning

Det blev en sjukt lång dag, som började för mig vid halv 6. Halvsov hela tågresan tack och lov. Fastnade för första gången i mitt liv i en hiss på väg ner till tunnelbanan, jag som just har blivit av med min hissfobi.. Min väska vägde flera ton så jag testade hissen för en gångs skull. Konstigt nog fick jag inte panik, utan sa vänligt till damen brevid "Jaa, det verkar som att vi har fastnat..".. hon däremot började gapa om att det inte fanns några fönster och att hon tyckte det var så obehagligt. Märkligt hur man fungerar i "kris"-situationer.. Inte som man trodde iallafall.

Har vart en fin dag på jobbet, lite halvslitig sådär. Vid halv 6 satte jag igång veckans första plåtning, tillsammans med
Karin, Zandra och Daniel. Tanken var en parplåtning med lite bar överkropp. Jag har vart duktig och för första gången tagit lite behind the scenes bilder och tillochmed spelat in film. Den får vänta lite dessvärre, då Karin har den.

Bjuder på en bild. Hela resultatet får vänta tills jag hunnit redigera lite mer. Kom hem först vid halv 9, och då fick jag ställa mig och laga mat. Inte tribbeltrabbel direkt.

Fick chans att prova blixten utomhus för första gången idag! Jäklar vilken skillnad. Måste öva lite mer bara... Hur coolt som helst.

135 - Spökjakt

Visste ni att det spökar i Hörsalen i Norrköping?




134 - Studentklänning till salu

Kom som av en slump in på en blogg där jag hittade den bild jag fastnade för på tradera för ett år sedan, när jag köpte min studentklänning. Jag har slängt upp klänningen på tradera, men om ingen köper den där inom en vecka finns den fortfarande kvar. Här är en mer rättvis bild av min fina fina klänning som alltså är till salu!

133 - Vi tar en tur ut på landet ett tag

Nu har jag bränt mig för första gången i år, och det är ovanligt nog läpparna som svider. Det händer väldigt sällan!
Det bästa jag vet är att dåsa till på bryggan i solen, höra kluckandet av båtar (väldigt få som var i för tillfället) och titta upp på molnen och masterna från segelbåtarna (väldigt få av allt detta idag också) . Det är hursom helst extremt avkopplande och jag låg nog lite för länge på bryggan idag, med min kritvita hy.

Idag röjdes det undan gammalt skräp och båtarna gjordes iordning. Jag fick mig en flygtur med pressenningen och John höll på att dra axeln ur led när blåsten tog tag.

Min kära fars kusin Lotta har tagit alla bilder:





Dessutom gav Bosse mig en snabbgeomgång i bokföring och lite basic andra saker kring företagsekonomi, eftersom han nu är utbildad redovisningskonsult! Flashigt värre. Det kom till en hel del nya kunskaper i min redan överfulla hjärna.




Jag och voffen glassar i solen!

Imorgon blir det Stockholm igen och nya äventyr. Måste köpa en tågbiljett till 06.43 (!) som är min hatavgång, kan inte sova på tåg..

132 - Skatt och nyttigheter

Oj vad jag är hurtig ikväll. Jag är helt genomförkyld och har genomlevt ett 8-timmars arbetspass med kunder varje kvart. När jag knappt kunde hålla i kameran längre för att jag skakade så mycket insåg jag att jag behövde äta, så det blev en hetisg mcdonalds-lunch vid halv 3. Nu har jag lugnat ned mej så pass mycket att jag orkade deklarera (med andra ord trycka på OK , ungefär eftersom inget behövdes ändras) så jag har det ur världen.

Energin kom tillbaks efter en kopp kaffe så jag satte mig för att bokföra. Jippie. Hade inget system för mina kvitton och papper så det gjorde jag i ordning själv. Dessutom smygstartade jag på sommaren med en tallrik glass och jordgubbar. Inte helt fel!





Nästa vecka blir innehållsrik. Iallafall förhoppningsvis. Det brukar lätt pajja av sjukdomar och annat när man planerar in så mycket, men nu ska det banne mig bli av! Har tre mer eller mindre klara fotosessioner inplanerade med tre fantastiska muor.

  • Måndag - parplåtning med Karin on location (ingen aning vart än)
    Karin har dragit in en manlig modell och jag har hittat en tjej från MB.
  • Eventuellt en uppskjuten plåtning med MuA Leonida och en vän till henne. Tänker inte avslöja mer än att det blir mycket hud, tufft och rått. :)
  • Ida smsade ikväll med en ny idé om en modern clown-session on location, typ t-centralen. Spånar modell till detta, finns det någon intresserad såhär på rak arm? 

131 - Dalmatiner!

Idag kom det in två tjejer med en Dalmatiner på jobbet. Jag blev överlycklig över att äntligen få fota djur i studio!
Tyvärr hann jag inte få med mig någon bild från dom, men ska försöka få tag i den senare. Så coolt med fläckarna i svart/vitt.

130 - Malin

Idag fick jag besök av Malin på jobbet och jag måste bara visa ett litet smakprov. Jag har tidigare fotat henne tillsammans med Ninos och då såg det ut såhär:



Idag såg det ut såhär ;



129 - Rätt svar

Rätt svar i min gissa-bajset tävling var givetvis: MIN LUGG.
Samtliga deltagande har svarat rätt! GRATTIS. Mest rätt hade Sarah eftersom hon svarade just DIN LUGG!





USCH! Dags att göra något åt det solblekta "violetta" jag fick hos Björn Axén tror jag.

128 - Krönikor

Det händer med jämna mellanrum att jag skriver krönikor i Folkbladet. Det är ju inte alla som läser tidningen så jag tänkte att jag skulle lägga upp länkar till de senaste krönikorna jag skrivit.

Gerillaföretagaren 3/4

Om misstag och småtabbar som gör oss till människor 13/3

Ett val som borde vara enkelt 6/2

Håll till godo!

127 - Modell för en timme

Är tillbaka i storstan, och har hunnit jobba ett par timmar. Sen var jag ledig och då passade jag på att sitta sminkmodell för Karin. Träffade även hennes lärare Sarah Maria som jag beundrat länge. Det var jättetrevligt. Vi planerade för en fototräff i Småland över valborg, som jag verkligen hoppas kunna följa med på.

Detta är Karins verk när hon gjorde mig till något som hette Kabuki, en japansk gammal teatersminkning.



126 - Besök hos Becka

Dagen började med en underbar fika tillsammans med mina två närmsta vänner, Mollykyl och Sarsson på Bagarboden. Var första gången jag fikade där och det rekomenderas varmt! Lite väl dyrt kaffe, men gott var det.
Sedan hade jag en helmysig kväll hos världens mysigaste familj, med mamma Becka i ledningen. :)
Det är något oerthört befriande att komma ut på landet. Att åka buss i en timme och komma ut i ingenstans. Iallafall när man vet att man ska upp till huvudstaden och trängas med hundratals människor ett par dagar imorgon.

Vi käkade pizza och ungarna åt galet mycket rån, varav säkert hälften hamnade på golvet. Sedan var det dags för välling och Becka fick mina modersinstinkter att svalla när jag fick mata Enya i knät, helmysigt! Sedan var det tandborstning och en liten nattningsprocedur som mer liknade en stafett mellan dörren och spjälsängarna, oerhört fascinerande! Vilka duktiga barn ändå, inte ett enda skrik hördes. När de somnat fick vi chans att baka scones och dricka thé, tills sista bussen gick kl 9.

Lite mer bilder och fin läsning finns om kvällen på
Beckas blogg, ta gärna en sväng förbi!
Alla bilder nedan har jag copyright på!















125 - Nya prylar

Imorse bestämde jag mig för att köpa lite nya pinaler på företaget, eftersom jag nyss fått in mina fösta fakturor. Lika bra att passa på, eftersom momsen kvittas! Toppen. Alla de här sakerna köpte jag främst för att fota modeller utomhus. Kommer att använda min Canon Speedlite 430 EX II på stativ med paraply. Eventuellt om det behövs ska jag köpa ytterligare en blixt och stativ.

Allt är köpt från
www.kaffebrus.com och bilderna är också därifrån.


Kamera/Blixt-stativ 399:-
Radiosändare till blixten 399:-


Fäste för paraply och blixt 239:-
Vitt transparant paraply 135:-

124 - Kära återseenden

Idag har jag ätit min första utomhus-frukost för året, vilket känns ovanligt tidigt? Är det bara jag som tycker kanske. Men det var närmare 20 grader ute och då kan man inte motstå. Jag och Jocke låg på bryggan i Norsholm och stekte ett bra tag och sedan åkte jag in till stan för att träffa lite fina brudar från gamla klassen.


Utsikt från bryggan, sommaren 2007
Utrustning: Canon EOS 350D, kitobjektiv




Jag spatserar på rälsen i Norsholm, bilder från sommaren 2007






Dessa fyra snyggingar träffade jag idag. Rebban, Sofie, Sofia och Sarah.
Alla bilder är tagna av mig med Canon EOS 350D, kitobjektiv.

123 - Livet som barnfotograf?

Bilden får tala för sig själv:


Jag ska skriva ut den här och ge till chefen!

122 - Min påsk

 En solig helg senare tänkte jag visa min påsk i bilder. Det har varit så mycket mat i magen att jag flera gånger trott att jag aldrig skulle behöva äta mer i veckan. Har ätit ett mål extra om dagen, och då pratar jag rejäl middag. Så blir det när man ska fira påsk med pojkväns släkt och sin egen. Men jag klagar inte, det är alltid gott med massa mat och efterrätt :)

Igår åt jag påskbuffét, rulltårta, oxfilé med klyftpotatis, muffins, bullar, flera liter kaffe och påskmust.
Idag har jag ätit lamm med potatis, chokladtårta, marsipanägg, grillat med pomme och även idag tonvis med kaffe och påskmust och givetvis ovanpå allt detta ett påskägg eller två med godis.
Lite "Du är vad du äter"- varning på den här texten, men jag bryr mig inte :P

Igår vann jag en runda monopol och förlorade både igår och idag i Cluedo. Jag måste öva!
Det blir ett gäng bilder på en gång. Håll till godo! Dessa är från landet idag.









Utrustning på alla bilder: Canon EOS 40D, Tamron 55-200/4,0-5,6

121 - Theme park world

Jag har letat i flera år efter mitt gamla spel Theme Park World som jag och Mollykyl satt och spelade i timtal när vi var små. Nu har jag äntligen lyckats få den nedladdade varianten att fungera.. Gissa vad jag sysselsatt mig med under ledigheten förutom att sitta i solen och äta tonvis med godis?
Någon mer som är förälskad i det här gamla spelet?


120 - Vitbalanstips

Ett tips som kan ge bilden en helt ny karaktär är att när du fotar i RAW (vilket du alltid bör göra, om du kan) testa att ställa om vitbalansen i ditt redigeringsprogram. Har du fotat med autovitbalans utomhus en solig dag kan du nästan vara säker på att det blir mer som du vill ha det om du ställer om till "dagsljus/daylight" i efterhand. Färgerna blir varmare och klarare.



Utrustning: Canon EOS 40D, Tamron 55-200/4,0-5,6

Före med autovitbalans och efter med vitbalansinställning "dagsljus". Jag använder mig av Photoshops raw-hanteringsprogram för att redigera.

119 - Racing demons

En bild från i tisdags när jag var hos Elsa på Telefonplan och spelade kort med Adrian mfl.
Det blev inte så mycket vinst för någon av oss, Elsa ägde rejält. Tur att vi är snygga iallafall!

118 - Gissa bajset?

Vad föreställer bilden? Fina priser utlovas för den som gissar rätt först.  ;)


117 - Långfredag i skogen

Idag fick jag andas frisk luft som luktade skog och påminde mig om allt som har med sommaren att göra. Så underbart! Leija fick i sig hästskit och vi såg en lysmask som blev påhoppad av ett gäng pissmyror.












116 - Tåg

Trots att jag åker tåg i princip flera ggr i veckan tröttnar jag inte. Det är tråkigare att åka tunnelbana. Nu när det är så ljust ute är det så skönt att fara förbi alla landskap i solen..

Nu är jag i Norrköping igen och min voffe vill inte att jag ska blogga, hon naggar mig i låret när jag sitter med datorn, så jag ska nog umgås lite med henne.

 Sen ska jag träffa Jocke och spela lite kort. Wie!



På nattåg från Paris mot Hamburg, Juli 2008

115 - Valda bilder

Nu är sista ansökningen ivägskickad och det känns som en stor lättnad! Är fortfarande osäker på bilderna jag valde att skicka, vad tycker ni? Saknas någon eller har jag gjort ett bra val?

114 - Påsklov?

Jag avundas lite folk som går i skolan och får påsklov.. Känner mig lite som Pippi Långstrump. Börja skolan bara för att få lov? Hmm.

Den här veckan har vart kort men intensiv i Stockholm. Har hunnit med att assistera
Lasse på reklamplåtning på Östermalm och kört massa kvällsvisningar. Det har flytit på riktigt bra, jag var livrädd att saker skulle strula nu bara för att chefen är på semester, men jag har sålt på bra och som tur var hade jag sällskap igår när kortmaskinen strulade, så jag fick hjälp. Hatar när man blir beroende av att tekniken fungerar..

Det finns inget bättre än när kunder är nöjda och man får sälja bilder som ett hantverk till dem. Det är så mycket enklare att sälja andras bilder än sina egna. Speciellt när de är fantastiska.

Nu ska det bli skönt att vara HELT ledig hela helgen. Åker till Norrköping imorgon, och sen ska jag ut på landet i helgen. Äntligen! Då ska jag koppla av med lite blommor och bär-bilder.


113 - Jag blir galen!

Det är så typiskt att man glömt minneskortsläsaren just den dagen man har tonvis med jobb i kameran som behöver läggas över och redigeras.... Dags att investera i en till att ha i Stockholm tror jag. Ibland känns det lite osmidigt med två hem...

112 - Min första bild på väggen

Nog för att jag sålt bilder jag tagit genom olika företag och arbetsgivare, men min första "privata" eller ska man säga egenföretagande försäljning ägde rum idag. Det kändes väldigt speciellt och roligt. Jag åkte hem till min kära vän Elsa på telefonplan och hjälpte henne rama in hennes nya tavla på 30x40 cm. Jag tycker att Ida och Erik kan känna sig lite malliga för att få hänga på någons vägg som de inte ens känner :) Det betyder att ni gjort ett bra jobb som modeller.



Elsa nöjd!

112 - Issi

Modell: Issi
Makeup/hår:
Karin
(kolla min snygga mua! vilken babe!
 
Foto: Jag









111 - Mobilkameratest



Den här snutten har köpt sig en Iphone, så givetvis måste man testa kameran. Här i hissen på Dramatiska institutet, där jag var för att akutöverföra plåtningen från ikväll, eftersom jag måste framkalla de sista bilderna till skolsökningarna nu i veckan. Resultatet från plåtningen kommer snart.

110 - Ny design

Om något ser konstigt ut just nu beror det på att jag håller på att få ny design, tack vare en mycket duktig tjej som ni hittar på http://pitetjej.webblogg.se

Tryck på "uppdatera" om saker och ting ser ut som vanligt, så inte den gamla designen är sparad i cacheminnet.

OM MIG

MIN KAMERAVÄSKA



Kamerahus:
Canon EOS 40D
Backup: Canon EOS 350D
Nikon FG20 (analog)
Panasonic Lumix DCM-SF3 (ultrakompakt)

Objektiv:
Sigma 18-50 mm  / 2,8 EX DC Macro
Canon 70-200/2,8 L IS USM
Tamron AF 55-200 mm / 4,0-5,6
Sigma 10-20 / 4-5,6
Sigma 50/1,4 EX DG

Blixtar:
Canon Speedlite 430 EX II
Nissin 350T

Reflexskärm:
guld/silver 70 cm
sunfire/silver 120cm

Minneskort:
2 st 4GB Sandisk Compact flash Ultra II
1 GB Compact flash

Canon Batterigrepp:
BG-E3 till 350D


BRÖLLOP

PORTRÄTT

BARN

KONSERT

MODE

109 - Nostalgi

Jag hittade några riktiga godingar på youtube och kunde inte låta bli att dela med mig. Älskar hur tonrent och vackert vi sjöng, älskade ES3C. Traktorfilmen var en nyhet för mig, vilka minnen!




108 - Ge mig sommar

Det här hotellet har vi bokat lägenhet på, i Alanya, Turkiet.
Om dryga två månader är det dags. Jag blir alldels varm när jag tänker på det .. :)



foto:
Ving.se

107 - Please don´t stop the music

IN FLAMES - när jag vill vara mig själv för en stund.





Look at the dead outside my window
Wonder what's on their mind?
Why do they run?
They all seem to have a mission
But then they cry themselves to sleep

You'll receive what you give
And this is like nothing
I feel like shit
But atleast I feel something

Is this all you meant to be?

Their marks in the pavement
You've walked this route too many times
What if I change the signs
Would you even take notice?

You'll receive what you give
And this is like nothing
I feel like shit
But atleast I feel something

Disconnected, A Sense Of Purpose - In flames

106 - Våren är här!



Nu känns det som att våren är här för att stanna!

105 - Stilla stund

Ibland behöver man en liten kort stund för sig själv, för att pausa livet och fundera på vad fasen det är man egentligen håller på med. Det var länge sen sist jag fick någon sådan över, då jag ständigt citerar konduktören Peter Dalle spelar i Skenbart:

 "Jag får önska damen en God jul och skön ledighet, själv måste jag arbeta, jag arbetar alltid nämligen."

Därför känns det så skönt att jag inte fick jobbet över påsk utan äntligen har 4 helt tomma dagar för bara mig, att göra vad jag än vill med. Ännu bättre känns det när man gör något spontant och galet ibland.

Härom kvällen bokade jag och Jocke en veckas charter till Turkiet, Alanya 10-17 juni. Nån som vart där och kan berätta hur det är? Jag vet bara att det är varmt och soligt, det enda jag kräver just för tillfället. Dessutom jobbar ju
Kajsa där, så det blir till och ta henne som resguide. Lovely!

Kap Verde, Sal 2007

104 - Linda

Här kommer en bild från jobbet, när makeup-artisten Linda kom för att fotografera sig. Hon kan inte bara sminka, hon är sjukt bra modell också. Rekomenderas varmt! Kolla in hennes blogg här