270 - Heavy metal

Packåsnan som ska ut och plåta tennis...
Ikväll åker jag ut till Brevik igen och imorn far vi ut på hajk med konfirmanderna! Hoppas på mindre regn än förra året.. då kramade jag fortfarande ur mina jeans en vecka senare..

269 - Bara sport, bara sport..

Idag har jag jobbat på Folkbladet igen och dagen har bjudit på en 3 timmar lång intervju som var raka motsatsen till nästa jobb, som var en tennismatch.Det blev premiärtur för mig med redaktionens fasta 300/,2,8 optik och det var en riktigt match för mig! Jag måste sett så sjukt rolig ut när jag kom kånkandes på väskan som var dubbelt så stor som min kamera och tillhörande stativ.. Jag fick nästan ont i ryggen! Jag surfade runt för att kolla vad gluggen jag släpade på var värd och höll på att sätta i halsen - 50.000:- för en ny sådan... tur att jag inte tappade taget...


268 - Brevik v.2

Så var man då hemma IGEN och denna gång känns det riktigt segt.. jag ska jobba hela helgen och jag vill bara vara kvar, vi håller ju på att planera hajk! Och jag bara åker mitti allt. Det är väldigt konstigt att hemma i stan när man alldeles nyss rånat kiosken på Brevik... En riktigt rolig dag har det vart som började kl 7 då vi drog ihop ett band och spelade metal/punk-versioner av lägerbålssånger. Jag spelade trummor med brännbollsracket som stockar - lycka!

De första 5 bilderna är tagna av konfirmationslärare Kerstin Evén

Igår hade vi piratdag som avslutades med sjöslag - och till höger är vi som sitter i rånarbilen på väg ner till markan..Jag och Adrian i full fart med att råna markan..Vi rånade "markan" och här är tjyvarna ifullgång med att måla flyktbil och förbereda sig för tillslaget...Polisen kom för att ställa allt i ordning...Det var kanske marabou-ligan som härjade igen? Barnen fick i uppgift att ta reda på vilken liga som rånade kiosken.

Konfkillarna som just ramlat i en enda stor hög efter att ha stått alla 10 på bildäcket..Em uppgift var att räkna godis som Gustav hängt upp i trädet.. - med hjälp av en kikare.. i bakgrunden ser ni flyktbilen.Sen kom det givetvis journalister.. Även jag var journalist - men jag fick inte fram några bra uppgifter, ungarna hävdade konstant att det var JAG som var rånare - inte skulle väl jag...?

Adrian var jagad av både polis och barn? Det är inte lätt att vara på flykt..

Min lilla Julia som jag hade på läger förra året blev huvudmisstänkt för att hon sa att hon gillade choklad, men släpptes sedan hon provat Adrians stora höga kängor som visst rånarna hade haft på sig....

Det hela var ett rånförsök genomfört av "Ahlgrens-ligan" som ville ha monopol o kiosken - därför rånade de alla maraboukakor för att stoppa marabou-ligan...Jag var alltså en lejd rånare. Så konstiga saker som kan hända på läger??Jag har så fina barn!

267 - Brevik v. 1

Då har man snart avverkat första veckan på Brevik, är hemma just nu för att vara lite ledig och imorgon ska jag jobba på Folkbladet, för att sedan åka ut igen imorgonkväll. Har överlämnat tjejerna i Alexanders händer! Tänkte bjuda på lite bilder från de första dagarna med mina kära konfirmander - de är helt fantastiska! Det har vart lite spring på nätterna, men annars är de riktiga skötsamma barn! Kommer bli sjukt kul veckor därute.Igår hade vi TV-tema och då var Björn Gustafsson uppe på scenen och sjöng en sång.. till Carina Berg!Förutom charmige Björn Gustaffson (a.ka Jacob) jobbar jag med dessa två puddingar, Mickis och Sander! Vilka klippor vi är tillsammans! ;)Igår på andakten höll vi bön för denne man - Guds gåva till jorden som gav oss "Hey Jonny-skämten"

"HEY JONNY - Varfour häller due kaffe på tårna?
- Det är påtår!"

"HEY JONNY - varfour har du sår på ballen?
- Det är skadestånd!"

"HEY JONNY! - varfour ramlar dina barn på golvet?
- De är trillingar!"

"HEY JONNY - varfour är din tama tjur så rädd?
- Det är en red bull!"

and so on, and so on
fr.v Sander, Jag Mickis, konflärare Kerstin och Jacob
Hela gänget vid lägerkyrkan efter att vi auktionerats bort till barnen..Vi lekte en lek där vi alla ledare kom från olika länder och höll i stationer med uppgifter.. Sander var från Oxford därav sin klädsel - vi andra hann byta om.
Jag gick för 5 pengar och de köpte sig en fotosession! Sander gick för 3 pengar och han lovade att bädda sängarna (samtidigt som de andra lovade att städa allt!) Mickis gick för hela 45 pengar - hon erbjöd barnen att få åka linbana. På natten!

Våra fina ledaraspiranter (LASPAR) Astrid och PhilipSånghäfte med alla gamla klassiker.. Finns nog många som sjungit Glory och Du är helig förut?Såhär sitter vi varje kväll och sjunger och spelar - ute på klipporna med utsikt över vattnet. Kan inte bli bättre!
Sofia och Gustav visar oss lite tantslagsmål!Såhär kan det se ut när konfirmandtjejerna ska få sina chokladbollar de vunnit på auktion av Adrian..Igår var det världens konstigaste ljus ute på kvällen när det hade regnat hela dagen..Här gör vi ledare en reklamfilm för Gud! Vi gjorde en parodi på Riesen-reklamerna, jag är sonen som frågar pappan om han kan få en del av hans bibel - "Du som alltid sagt att Kristendomen aldrig vart nåt för dig?" - "Det var läänge sen ju" och i busken sitter Jacob och dubbar vår typ.. tyska?Det är alltid jättekul med läsningarna... nästan alltid.Igår gjorde konfarna gipsmasker...Mina fantastiska tjejer som gör ett "monument" för mig!Vad händer i köket när ingen stör? ...

more to come! 3 veckor kvar!

266 - Björn Gustafsson

Igår träffade jag Björn Gustafsson!!!

265 - Vad hände?

Jag var bara ute för att hämta hem min bror från Brevik och själv skulle jag åka ut först om lite drygt 3 veckor med Alfred. Var skitledsen för det, kommer bli en sån bra sommar på k2 i år. Hur bra folk som helst! Så får jag ett samtal och plötsligt är jag konfirmandledare! Hur gick det till liksom? Från 1 vecka till 4! Jag är inte klok! Nu har jag 3 jobb att sköta under denna månad, men vill man så går det. Det var en nödlösning eftersom de stod utan ledare till en av tjejstugorna. Jag kommer jobba med fantastiska vänner och det känns så kul! Även om man missar lite för att fara hem och jobba i stan och i Sthlm, men det får gå som det går! Så här blir det bloggtorka den närmaste månaden och alla planerade plåtningar som hängt löst utan datum kommer bli lite knuffade.. Inte länge, men nån vecka eller två. Troligen.

Men snart kommer mitt andra bröllopsjobb upp här, och då från sthlm med ett par från USA. Riktigt kul ska det bli! Ha en skön sommar så länge, det ska jag ha! Som jag velat vara där ute på landet, nu får man chansen och på mina vilkor - klart jag tar den!

Jag är helig jag är hel! Här kommer en bild för varje år ute på Brevik.. vi startar med 2002:Friluftsäventyret, k1-02 och Utmaningen k1-03


Konfirmand k1-2004KALV K1-05 och LASP k1-06Gästledare k1-07 och Stugledare k2-08

264 - Colors of Karin by Karin


makeup/hår:
Karin Johansson
foto: Jag

263 - Karin in black & white

modell: Karin
makeup/hår:
Karin Johansson
foto: Jag


262 - Blåbärsskogen

Igår var en riktigt hektisk dag på jobbet. Vi var ute i skogen och gjorde reportage om blåbär och blev bjudna på underbar blåbärspaj, sen var jag på NKK tävling på Centralbadet och plåta, sen vidare till nån trafikolycka och sedan IFK-träning på parken, för att avsluta med dagens fråga..

Här kan ni läsa blåbärsreportaget

261 - Kolla mitt fina linne!

Karin har gjort världens finaste linne till mig! Det är så kul att få personliga saker som ingen annan har, och som är gjort speciellt för mig. Jag älskar det! Ser ni vem det föreställer??
Vill ni ha ett eget specialgjort linne kan man köpa det av Karin via hennes blogg! Ta en titt! Hennes kollektion heter "Klotter by Karin"

260 - Bilder som spårade ur

Det händer inte ofta, men ibland kommer det bilder med i en session som verkligen inte blev som man planerat, men som man bara fastnat för och som man älskar i smyg, utan sammanhang. När jag gick igenom bilderna med Karin hittade jag så många att de blev en egen session. En skräckis! Svarta madame...

Den "riktiga" session kommer senare.259 - Behind the scenes Karin

Här kommer en liten film och några bilder från plåtningen med Karin och Karin ikväll..

Vi hade svårt att få ihop reflexskärmen (som vanligt) så Karin fick åka med den uppfälld i bilen.. Det var sjukt läskigt!Jag är skittaskig som inte hjälper Karinorna, men det såg så jäkla kul ut när de försökte byta skor i det dyngsura gräset..Lite Kate Winslet kanske?Karin... such a poserVilken linslus alltså!Hon slinker in hela tiden!!!
Vad var det jag sa? ÖVERALLT!

258 - Plåtning idag

Nu har jag kommit hem från Folkbladet lite tidigare än planerat, ska börja med ett jobb en timme tidigare imorgon..

Ska plåta
Karin tillsammans med Karin ikväll! Karin har jobbat hela våren hos mig på Folke och på Folkbladet. Vi har funderat länge på att göra något ihop och ikväll blir det äntligen av! Kommer bli grymt, hon är så fantastiskt söt!foto: Kajjan.blogg.se

257 - bländare 1,4

Leveransen från Fotokungen var sjukt snabb! Beställde efter midnatt i ondags och idag har jag hämtat ut objektivet!
Här kommer bilder jag lekte fram nyligen.
256 - Första gången..

..som jag fotar sport! Det har aldrig blivit av, dels pga mitt sjukt låga intresse och för att jag inte haft utrustningen som krävs riktigt.. Det närmaste sport jag kommit är när jag fotade  Alexandra för ett reportage i Folke när vi visade olika simhopp man kan göra..

En timme innan jag slutade idag fick jag ett sista uppdrag för dagen - att gå till centralbadet och plåta nån tävling som NKK var med i (som sagt, så stort intresse och koll har jag)

Det var en väldigt annorlunda upplevelse! Från att ha fotat en konstnär ute på landet på förmiddagen till att fota med 1/500 sek och med det fetaste objektiv jag hittils hållt i
(Canon 70-200/2,8) som jag länge drömt om, var kontrasterna stora! Jag kunde knappt hålla i kameran, min handled vek sig när jag försökte fota stående bilder. Kameran var inställd på serietagning och det knäppte som det aldrig gjort förut om slutaren! Eftersom kameran var så tung vinglade jag mest omkring, trots att jag satt på marken så jag missade mycket. Simmarna var ju mest under vattnet, så det enda som syntes var armarna.

Nej, det här med sport är nog inget jag är gjord för, men det är alltid kul med nya utmaningar!Nog ger optiken läckra bilder ändå.. synd att det ska vara så förbaskat tungt!

255 - Fotojobb

En bild jag tagit för Folkbladet, som jag är extra förtjust i..

254 - Nytt objektiv

Igårkväll klickade jag hem ett objektiv som har legat på "fundera-på-att-köpa-länge" listan...Kommer bli väl använt framförallt till bröllop och porträtt. Har fått ett bröllopsjobb i början av augusti där jag ska plåta i en kyrka. Perfekt till detta!Sigma 50/1,4
foto:
www.fotokungen.se

253 - Gräsmat

Här sitter jag i solen på stolen och äter gräs.. mums!foto:
Becka

252 - Kladdigt möte hos Becka

Idag besökte jag Becka och barnen för att lämna förstoringen jag vann i NT:s fototävling (och lite andra små födelsedagspresenter till tvillingarna som blev 1 år härom dagen och Tindra fick också ett litet paket)

Det var en helmysig dag, lite kladdigare än vanligt. Tvillingarna har börjat gå och kastade sig i min famn med kakor, dreggel och purémat som Becka fått på mammagala i helgen.. Mysiga som få!

De är alla tre riktigt exemplariska fotomodeller som vet precis vad som gäller när kameran kommer fram. Jag kan inte få nog av dem!Vi är på väg ut i trädgården, och alla barn får varsin fin solhatt.Jag blev bjuden på god mat av Tindra..Tvillingarna öppnar sina paket, som innehåller en varsin mjukisigelkott!Tindra fick ett ritblock och ett paket kritor. Hon målade fina teckningar till farmor och farfar som skulle komma. Men hon var tvungen att gömma sig i sängen för att inte syrrorna skulle få tag i hennes kritor..

Om jag ändå visste vem av dem detta var...?

Becka tog några bilder på mig också, när det var fullt ös i soffan..De blir bara mysigare och mysigare för varje gång man ser dem! Glädjepiller som håller många dagar!

Tack för en fantastiskt fin dag, Becka

251 - SarahMaria

Vår vackra mua Sarah-Maria stod också modell i Vaxholm och vi kämpade länge med reflexskärmar och lutande små kullar. Till slut hamnade vi nere vid en kaj och där blev Sarah-Maria så inspierarad att hon började dansa.. ;D


250 - I can see what´s coming

249 - Utställningsdags

Kikade in på Modellbilder.se nyss och upptäckte att min session med Sandra och Karin hamnat som utställning! Det är första gången för mig och det känns så bra! Det visar ju att det man gjort faller många i smaken! Skitkul!

248 - Fotovik

Idag har jag min första riktigt lediga dag på hela sommaren, om man inte räknar Turkiet-veckan. Har haft saker inplanerade varje dag, men inte idag! Det är otroligt skönt. Har sovit till halv 1 och sedan skulle jag se på Operah och annat skit men då började det åska, så jag satte mig på altan med vovven och läste. Sen har jag inte gjort annat. Nu ska jag ta mig tid att hälsa på morfar och mormor.

Igår var jag riktigt stolt över mig själv! Min första dag på Folkbladet som fotovik. Jag körde deras bil ut på Vikbolandet i spöregn för att göra reportage om en bonde, och det gick så bra. Jag brukar ju undvika att köra andras bilar så gott det går, men nu kändes det riktigt kul! Min bild från Arbetets museum var på första sidan - wie!

Reportage om bonden:

Reportage från Arbetets museum:

Tyvärr saknas förstasidebilden på webben.

247 - Collage!

Karin talade om för mig att man kan skapa sina egna collage i Picasa hur lätt som helst, och ikväll provade jag att slänga ihop ett par bilder på måfå. Såhär kan det se ut:Eller som på
Karins blogg!


246 - Ännu mer Sandra!

Här kommer resultatet av min, Sandra och Sarah- Marias plåtning ute på Vaxholms kastell. Detta är bara en del av bilderna som togs dock!

modell:
Sandra Westman
makeup/hår: Sarah-Maria Bondesson
foto: Jag


245 - Mer Sandra

Här kommer ytterligare bilder från sessionen med Sandra och Karin. Håll tillgodo!

Modell: Sandra Westman
Makeup/Hår: Karin Johansson
Foto: Jag


244 - Kubb

Jag är ruskigt offline just nu, tar vara på varje stund utomhus för snart ska jag in och jobba igen. På måndag börjar jag vikariera som fotograf på Folkbladet i Norrköping.

Men först lite kubb med Jockes släkt och familj ute på landet.

Vårt lag förlorade. Men vi skulle vunnit. Om vi inte missat kungen eller skjutit ner den i förtid..När vi just slagit ner kungen..

243 - Behind the scenes Vaxholm

Igår satte sig Sandra och Matilda på buss 670 mot Vaxholm. Det blev en svettig resa på drygt en timme. När vi kom fram gick vi hem till Sarah-Maria och hennes sötknasiga katt som låg och kråma sig på golvet när vi sminkade iordning oss. Denna plåtning hade vi nämligen tre modeller och tre fotografer. Sandra plåtade mig och Sarah-Maria, jag plåtade Sandra och Sarah-Maria och Sarah-Maria plåtade behind the scenes. Hänger ni med?

Vi åkte båt till Vaxholms kastell - en fantastisk plats. Vi höll på att rinna bort av värmeslag men det blev ett riktigt bra resultat, och en urmysig dag. Bjuder på lite bakom-scenerna.

Foto: Sarah-Maria Bondeson


SJUKT ovant med såhär mycket smink för min del.. Men roligt!Sen åkte jag och Sandra Vaxholmsbåt hem till Stockholm!


242 - Första utkast med Sandra

Här kommer ett smakprov på bilderna från min session med Sandra och Karin. Vad tycks?

Modell:
Sandra Westman
Makeup/Hår/reflexskärmshållare: Karin Johansson
Foto: Jag


241 - Kolla! Amanda Jensen!

Nu blir det att redigera en mängd bra bilder! Har nog aldrig haft en session med så många bilder och så mycket potential! Yey, jag är glad! To be continued..

240 - Behind the scenes Sandra

En fantastiskt rolig dag i Aspudden med Karin och Sandra hade jag idag. Vi blev bjudna på glass och jordgubbar av Karins trevliga "hyresvärd" (som Karin är inneboende hos) och sedan satte vi igång. Här kommer lite behind the scenes.