240608


Nej det är fan inte lätt att bli "vuxen". Ibland är det inte ens roligt.
Man kan ju fundera lite över saker som:
- Vem är jag, vad gör jag och vart är jag på väg?

Jag är fullständigt övertygad om att alla som tagit eller tog studenten i år har ställt sig de frågorna indirekt och fått ångest.
Jag är ju inte direkt ensam, men inte är det lättare för det.

Igår blev jag oerhört påmind om detta och jag blev helt utmattad efteråt och somnade så fort jag lagt mig i sängen.
En hel dag i huvudstaden för att planera mitt kommande år var inte helt utan ansträngning.
Jag och Jocke vaknade tjugo minuter innan spårvagnen gick, och sedan slogs vi i biljettluckan på swebus för att komma med 08.40 bussen mot stockholm.
Väl framme åkte vi ner i katakomberna, blå linje mot Solna för att träffa P.O Bejsjö.
Han måste vara den mest unika person jag mött på länge. Han fotar enbart analogt. För mig är tanken så främmande att man kan fota bröllop och barn och vara säker på att man lyckats.Han hade ioförsig alla förutsättningar med tanke på Hasselbladskameran som stod i hans studio.
Jag var där för att prata om ett eventuellt fotoassistent-jobb, eller snarare allt-iallojobb.
Jag kommer att svara i telefon, ta emot kunder, boka kunder, hålla kolll på papper, eventuellt fota ungar och rama in bilder, sälja bilder och visa bilder. Lära mig allt om eget företagande med andra ord.
Jag tror att det är på rätt väg, även om det inte är den vägen jag vill gå helt och fullt. Med den meriten lär jag ha en rimlig chans att komma in på någon fotoskola nästa år, utan fucking FOTO B.

Sen tog vi lunch på bästaste Vapiano och ångesten försvann för ett tag.
sen kom den igen när jag satt ensam på bussen mot Tyresö, helt ovetandes om vart jag skulle hoppa av. Jag chansade  - RÄTT - men trodde jag var fel och gick en kvart åt fel håll när arbetsgivaren undrade vart jag var.
Väl vid kommunhuset var det dags för min första riktiga anställningsintervju. Det var mer än jag räknat med och det var ett jävla tjat och snack från min sida. Var så trött på min röst efteråt. Jag gav nog ett mkt bra intryck och de tyckte jag hunnit med massor. Jaha, tänkte jag. Kommunala musikskolan, tack.
Ett ungdomscafe är vad jag isåfall skulle starta upp från botten och allt ansvar ligger isf på mig och en till.
Frågan är då , är det vad jag vill göra med mitt "sabbatsår"? Slita som ett jävla djur för bratsen på Tyresö. Ja, kanske.
men innebär det att jag måste offra mitt största intresse - Nej.
Det tåls att fundera på.

Vi svängde även förbi Frida i gamla stan och lämnade mitt cv i hennes chokladaffär. Det kanske vore ett bättre kvällsjobb än att driva ett eget cafe- Vad vet jag.

livet är underbart och vägarna krokiga. I övermorgon fryser jag i tältet  i Borlänge och svettas till fyrverkerierna från In flames.

010608

Pengar rullar in som de ska, det går bra nu.

Gårdagen bjöd på mycket även om jag inte räknat med det.
Hela veckan har egentligen bjudit på många upplevelser.

I torsdags fotade jag In flames på Gröna Lund.
Det var ganska overkligt. Anders Fridén passarde mig backstage och jag var nästan på väg att slänga upp en hand för att känna på honom, för att se om det var han, men kom då på varför jag var där. För att försöka leka proffsig fotograf. Då gör man inte så. Däremot kom ett gäng emobarn efter honom. De hade säkert vunnit en idolträff.

Fast såklart, helt iskall var jag inte. Diskret smög jag ut bakvägen för att se vart han tog vägen. När han hade blivit utskälld av sin manager tog jag tillfället i akt (jättelämpligt) och sträckte fram handen för att presentera mig. En dalademokratsfotograf undrade om jag ville att han skulle ta en bild på oss, så jag frågade vänligt och iskallt om jag fick ta en bild, men det gick inte för sig. Han skulle vara med sin familj. Sött. men värt ett försök!

Igår var jag i Linköping hela kvällen för att fota sista rockkarusellsfinalen. Börjar bli lite trött på de där spelningarna nu. Men helt ovärt var det inte igår. Intresset var större än tidigare om jag säger så, och jag kommer tjäna ett antal hundralappar på min vistelse igår. ÄNTLIGEN.
Nu måste jag fan ta tag i mitt liv och skaffa F-skattesedel så jag kan sluta krångla.

Mitt delmål: Bli egenföretagare helt enkelt.

21-05-08

Ha!
Så mycket för mig och mitt skrivande. Så fort skolan går igång efter helgen försvinner alla tankar på att sitta en stund för sig själv vid datorn och koppla av.

Men faktum är att nu gör jag det. Unnar mig en stund att bara skriva.
Det kan behövas.


Jag har mått illa då och då varje dag under en veckas tid. Det är inte bra... Måste kolla upp snart.

Måndagen slutspurtade jag med både muntlig redovisning av min rapport om tonårstjejers syn på sig själva och medias ideal. Det gick bra. Några timmar efter det gick jag , Sarah och Heinrich in i en duell ... förlåt debatt, mot  Petter, Erik och Kalle. Vi skulle argumentera för dödsstraff.  Vi vann debatten. Det var rikigt vilt och roligt.
Efter lunch genomförde jag ett kör-prov vilket inte gick fullt lika bra. Men men, man kan inte lyckas med allt.

Igår gjorde jag mitt sista prov på gymnasiet. Ett  slutprov i naturkunskap som jag lyckades skriva 11 a4 om. Det är en bedrift!! Iallafall om man gått musiki 3 år.
Efter att jag gjort mitt sista prov fick jag veta att jag fick MVG i ljus&ljudteknik och efter det gick vi i BAMU-gruppen för att fira och avsluta kursen genom att äta på Athena. Jag fick i mig en halv Al greka som innehöll oxfilé och tzatsiki. Behöver väl inte skriva att det var överflödigt gott?

Som om inte pizzan och goda vänners lag räckte en kväll, idag har hela klassen åkt i karavan mot Eknäset i Södra finnö mot Sofias sommarställe. Igår lyckades jag och Sofia lista ut att min och hennes första pojkvän är samma kille. De bodde grannar på landet och jag har alltså varit där ute förut, för 6 år sedan. Det var nostalgi i dag kan jag lova! Allt det där första-kyssen kitet hände för mig hände där ute, där hela klassen lekte irländsk julafton och spelade brännboll idag. Lag Anna-karin, som jag deltog i vann! Underbart. Många fina vurpor fick vi se idag och jag mår fortfaradnde illa.
Hennes familj är helt underbar som gjort tipspromenad och alla lekar, och dessutom fixat fika och dricka i massor till oss alla. Och öppnar upp sitt hem för oss alla 33 personer. 

Imorgon ska jag, Anna-karin , Tomas Efraim och Maria rigga ljus i Hörsalen från 8 till sen eftermiddag.
Sedan ska vi göra oss fina för att åka mot okänd plats och ha vår sista Vårbal tillsammans.

På lördag är det klassfest hemma hos Sofia. Då ska vi bada pool och grilla, se på schlager och gamla familjekonserter och spela singstar. Kommer bli helt fantastiskt roligt.

Umgåsdagar på ingång och inga fler läxor eller prov!
Tackar och bockar

15-05-08

Nu ska det bli nya tag här hade jag tänkt. Nu ska jag börja skriva lite också.
Det behövs ibland och jag har upptäckt att det är något jag saknat.
Man hänger ju inte på Lunarstorm längre där man kunde reflektera i sin fina dagbok, därför är väl en blogg ett bra alternativ när man inte längre hinner skriva "riktigt" dagbok.
Vi får väl se hur mycket det blir av den här men något ska man väl hinna med.

Idag var dagen då jag fick MVG i bamun och gjorde gehörsprov på gemun. Inte så jättekul, men gick väl hyfsat.
Kände mig som en taliban när jag gick till skolan pga en alldeles för stor sjal virad tre varv runt huvudet ovanpå mina 48 dreads. Det var hett.
Har äntligen städat mitt rum också. Det behövdes kan jag lova!

En annan rolig sak som hände idag var ett telefonsamtal från Olov Paulsson på ungNT som talade om att jag är finalist i fototävlingen. Tydligen hade min bild på Ciia kämpandes mot röken på en hajk fallit domarna i smaken.

Så gå in på
www.nt.se och kika på bilderna och rösta!

Imorgon ska jag göra halkan. Lite nervös men det sägs vara kul så det får vi hoppas att det är.
På kvällen ska jag arbeta för min lillebror på hans fest "Eclipse". Hans vänner hatar mig fortfarande för att jag inte ställer upp gratis, men vafan, jag kunde lika gärna rännt runt på Otten imorgon och tjänat mer så jag ska väl ändå ha betalt! Det är hårt att vara vimmelfotograf. Höhö.

På måndag är det informationsmöte på min nya skola men jag har inte råd att åka till Stockholm. Synd för mig.
Jag sparar de tågpengarna till den 29 maj. Då ska jag till Gröna Lund och fota In Flames för festivalphoto.net.
Det är lite av en dream come true.

Nu ska jag åka och hämta ut tre schampoon och vax till håret och köpa en såndär bodylotion som man blir sakta men säkert brun av. Det är dags att ligga i lite nu inför balerna och studenten.

Väl mött och tack för visat intresse.image17image18