316 - Ludmilla & MattiZ

Idag hade vi en liten stund över på jobbet för lekar och kreativa idéer.. Det slutade med att jag blev sminkad och uppställd framför kameran... det händer inte ofta men det är lika roligt varje gång :) Visst är makeup-artisten Ludmilla fantastiskt duktig?





















314 - Prislista

Prislista för Fotograf Matilda Söderström, 2009

OBS! LÄS DETTA FÖRST!

I samtliga prisexempel ingår alla utvalda bilder digitalt framställda på cd, lätt redigerade.
Önskas utskrifter eller retusch, tillkommer kostnader för detta.
Jag reser till alla städer runtom Stockholm, även längre avstånd vid tidig planering,
men utanför Stockholm tillkommer den faktiska resekostnaden med sj:s tåg, eventuellt milersättning.
Alla priser är inklusive moms.
med reservation för eventuella ändringar



Porträttfotografering utomhus - 600:-
  • 1 timmes fotografering utomhus på plats vi kommer fram till gemensamt
Lättsamma enkla porträtt på dig, för använding i privat bruk som t.ex profilbilder på nätet,
cv:et eller till jobbansökan.




Porträttfotografering studio - 1000:-

  • 1 timmes effektiv studiotid där hyran för studiotiden ingår. Enkla och rena porträtt på dig för privat bruk.




Promotionbilder för musiker och artister - 1500:-

  • 2 timmars fotografering på lämplig plats med konsultation innan, där vi diskuterar vad just ni vill få fram med era bilder. Jag sätter mig in i er och er musik, för att försöka få fram den känsla ni vill förmedla, och tänka ut en idé kring just era bilder. OBS! Priset är exklusive rättigheterna till bilderna, vill man kunna skicka bilder till tidningar eller andra medier tillkommer 800:-




Modefotografering utomhus/studio - 750:-

  • ca 1-2 timmars fotografering där vi går in för att få fram just den stil du vill framhäva, och där du givetvis blir coachad i poser och uttryck hela vägen igenom. Vill man bli sminkad innan går det bra mot ett pris makeup-artisten kommer fram till, oftast ca 3-400:- beroende på hur avancerat du vill ha det. Jag har god kontakt med flera olika som jag gärna rekomenderar. Passar bra för dig som vill utöka din portfolio eller bara ha snygga bilder på dig själv i ett nytt ljus.




Barnfotografering i miljö - 2500:-

  • 2 timmars fotografering i hemmet eller utomhus, där jag följer er vardag och förevigar de små ögonblicken du aldrig hinner få med på bild annars. Jag följer diskret er i bakgrunden och ni gör det ni annars skulle ha gjort. Det lilla leendet, de små uttrycken och de oväntade händelserna kommer fram på ett helt nytt sätt! Det är även möjligt att om vädret tillåter fotografera i en lekpark för spontana bilder när de små leker.




Bröllopsfotografering - fr 1900:- och uppåt

Priser varierar beroende på om ni vill att jag följer med innan ceremonin, under och/eller efter samt om det är helgbröllop eller ej.
Grundpris ligger alltid på 1900:- och då ingår formella porträtt före eller efter vigseln. Resekostnader tillkommer för resor utanför Stockholm.
För offert kontakta mig gärna på mail!



313 - Reflections

Idag blev en dag som jag ägnade åt mig själv. Jag sov så länge jag ville (tills mamma ringde och väckte mig halv 12) och sedan åt jag en lång frukost, tvättade 4 maskiner med tvätt, dammsög och diskade och gick sedan en timmes promenad runt mina hoods för att upptäcka vad de hade att erbjuda. Jag upptäckte att jag bodde tio minuters gångväg från en vik. Det var så oerhört skönt att vara nära vatten och bara sitta och se på när de tog upp sina segelbåtar.. nu tänker jag inte vatten som i att sitta vid Gamla stan, för där är det inte tyst. Här är det som på landet!

Efter promenaden kände jag mig värd lite fika, så jag gick o köpte kladdkaka och kokade kaffe. Sen satte jag på gamla filmer från min egen konfirmation och satt och kikade på dem tills karin ringde och frågade om jag skulle med på Standup comedy på Big ben. Givetvis skulle jag ju det, så det blev en riktigt kul kväll med mycket skratt.. Är helt slut i käkarna nu! Nu ska jag sova för att orka en arbetsvecka som slutar 19 varje dag.. två bröllop nästa helg också! jippie.




312 - Fredrik & Lovisa

Idag har vart en slitsam men väldigt fin dag! Den började klockan halv 8 då jag tumlade ur huset och höll på att glömma allt viktigt inför dagen, fick springa tillbaka och höll på att missa pendeln.. Sen jobbade jag i Hägersten ett par timmar, bla med två familjer som tog "kusin-bilder" och det gick jättebra! :)

Efter lunch åkte jag in till Gamla stan och försökte sätta mig för att koppla av med en kopp kaffe vid vattnet, men det blåste så förbannat och de byggde överallt, så jag fick inte direkt nån ro.. åkte därför direkt till Fridhemsplan och gick till Kungsholmen där dagens bröllopsplåtning skulle äga rum lite senare.

Efter att jag yrat omkring för att försöka hitta kapellet stötte jag på bröllopssångerskan, och sedan brudparet.

Det var ett riktigt fint bröllop som gick i orange, jag kom på mig själv med att börja sjunga med i psalmerna och blev själv tårögd när sångerskan sjöng så underbart fint. Jag är en sån blödig bröllopsfotograf! Jag lever mig verkligen in i ceremonin.. haha. Efteråt fick jag följa med hem till brudparets föräldrar för att föreviga den första skålen, och blev själv bjuden  på lite champagne. Ett riktigt fint och trevligt bröllop, med massa härliga människor.

Jag delar med mig av  det bästa av dagens skörd här, och hoppas att kanske just ni vill låta mig fotografera ert bröllop i framtiden :)




























311 - Fredagsmys

Äntligen en stund över att bara sitta ner och skriva lite. Har inget nytt att bjuda på, men imorgon kommer det.

Nu har jag just ätit fredagsmiddag med mig själv, jag har vart superduktig och bara ätit vegetariskt hela veckan! Det går bra nu! Ikväll åt jag lite blandning av tacos och chiliconcarne. Qorn med tomatsås, tacokryddor och canilinibönor, tillsammans med tortillas, pizzasallad, avocado och gurka.. Nice! Min vegeterianska karriär har fortsatt bra, efter en riktig flopp förra veckan!

Är bitter, för min tv funar inte och jag har just insett att det är rätt kul med idol.. så jag får se det i datorn imorgon. Istället ska jag roa mig denna fredagkväll med att kolla på nån gammal Spice girls-dokumentär, vara nostalgisk och sova ruskigt tidigt!

Imorgon väntar nya utmaningar, då ska jag plåta familjefoton i Hägersten och sedan vidare på ett bröllop på Kungsholmen! Är jättenervös för familjefotona, men bröllopet känns lugnt :)

Har två bröllop nästa helg också, ett i Katrineholm och ett i Solna. Alltid lika spännande att se, för varje bröllop är så unikt! Så räkna med massor av fina bröllopsbilder framöver. Har två på lager också som väntar på godkännande för publicering..

Vad tycker ni om min fina nya bloggdesign som världens bästa
Johannes har gjort? Ge gärna feedback :)



Saknar mitt hår nu, har en "övergångsperiod" mellan snagg och tillstymmelse till frisyr just nu.. inte kul. Morgonfrilla är bara förnamnet..

310 - Baby one more time

Finns det något bättre än att få så här söta små modeller att samarbeta med? Nej, jag tror knappt det. Detta är en av de mest tacksamma ungar jag någonsin fotat, och det går ju inte att inte bli helt tokkär i henne? 6 månader gammal men redan supermodell!







309 - Commercial break II

Det går som en dans på jobbet, och det är verkligen hur kul som helst. Min kamera har bara spottat ur sig bra bilder, eller så är det mina kunder som är grymma? Idag fick jag tillfälle att plåta två fina kollegor igen. Denna gång Sofia och Charlotte, värdinnorna i studion. Riktigt kul hade vi, men jag visar inte alla spexiga bilder.. Har redigerat ett par på Sofia som jag bara älskar...







308 - Commercial break

Plåtade en superhärlig norsk tjej på jobbet idag som kom in med massor av tokiga idéer, och det slutade med värsta reklambilderna! Visst blir man glad av henne?


307 - Edited 2

Här kommer en till bild som min vän Cia redigerat åt mig.

foto: Jag
smink/hår: Karin Johansson
modell: Jennifer

306 - Ursäkta röran

Jag får nog sätta upp en skylt här tillsvidare. Ursäkta röran jag bygger om!

modell:
Linda Hallberg
foto: Jag
smink/hår: Linda Hallberg



305 - Edited

foto: jag
efterarbete: Cia Wilthorn

304 - HJÄLP!!!

Som ni kan se har jag lyckats förstöra min fina bloggdesign.. jag skulle bara in och byta header och ta bort mina knappar som länkade min kameraväska m.m när jag valde bort hela min stilmall istället för kodmall!! jäkla skit alltså! jag som var så nöjd innan! nu har jag lärt mig en läxa av att inte spara ner allt man gör innan man byter ut nåt, och trycker på knappar för fort..


Därför efterlyser jag nu en ny design som är någorlunda lik den gamla, med andra ord väldigt enkel, det ända jag behöver seriös hjälp med egentligen är menyspalten och få tillbaks mina färger och fonter..

Finns det någon som kan hjälpa mig att pilla runt bland alla koder? SÅHÄR KAN DET FÖR BÖVELN INTE SE UT!

303 - Objektiv till salu

Jag säljer nu mitt första teleobjektiv som var nyinköpt för 2 år sedan. Det är i gott skick och sparsamt använt.
I nyskick kostar objektivet runt 1000-lappen. Kan tänka mig att gå ned till hälften av detta, alltså ca 500:- ..
Bud någon?
SÅLT!


Tamron 55-200/4,0-5,6 DI II for canon

Objetkivet är lämpligt för dig som just köpt din första kamera och kanske inte har något mer objektiv än det som följde med kameran, och som vill prova att leka med skärpedjup, då brännvidden ger riktigt sköna skärpedjup på 200mm. Lämpligt för porträtt och macro.

Lite exempelbilder som jag tagit med detta objektiv:









302 - Mattis tågluff till Skauneland

Någon frågade mig - hur har du tid och råd att åka bort så mycket nu? Faktum är att jag nog egentligen inte har varken tid eller råd, men jag insåg att man måste ta sig tid att göra saker man bara annars skjuter upp här och nu. Visst kostar det pengar och jag missar pengar när jag tar ledigt från jobbet, men i slutändan gör det att jag orkar jobba hårdare och effektivare. Jag prioriterar verkligen mina vänner som jag inte kan träffa så ofta, och då får det kosta vad det kosta vill. Därför bestämde jag mig för att ta 3 dagar ledigt denna vecka och for till Skåne.

I Helsingborg finns en av mina käraste vänner Cia och dit for jag i ondagsmorse. Vi har inte setts sen januari då hon åkte till Asien för att backpacka i 4 månader. Det konstigaste är att vår konversation inleds inte med något "ååh vad länge sen det var" utan om nåt skvaller och sen är allt som förut. Vi behöver inte låtsas utan vi är som vi är direkt och utan krussiduller, vi har knappt pratat på ett halvår så visst fanns det mycket att ta igen. Vi satt uppe till 3 på nätterna och kollade på idol, dåliga dokumentärer, läste massvis av bloggar med varsin laptop och kunde göra det vi ville utan ångest av att vara tråkiga. Det är vad jag kallar semester!

Hann träffa min kära vän Sofia över en kopp kaffe innan jag for vidare till Jönköping. Två tågbyten senare var jag framme i något som jag tyckte mer såg ut som Kroatien, och där mötte jag upp två riktigt fina killkompisar, Isak och Jacob. Vi bodde hos Jacob och hans familj. Vi åt hemmagjord pizza och diskuterade allt från musikteori till hasselbladare över ett glas vin och sedan gick vi vidare till Bongo, ett av Jönköpings få uteställen. Det var så kul att få se en ny stad, nya människor och deras gamla klasskompisar. Riktigt kul, kall och trevlig kväll.

Tack mina fina fina vänner för att ni ger mig ny energi att orka kämpa vidare uppe i Stockholm resten av hösten, och för er gästvänlighet när jag hajkat hos er :)



301 - Glädjande

Häromdagen fick jag ett meddelande från en tidigare kund jag haft förra veckan i studion. Hon berättade att hon vart hos mig och plåtat med sin väninna som har obotlig cancer. Hon var så nöjd och hade haft jättekul.
Det kändes så otroligt kul med sådan feedback och Elisabeth har en inspirerande
blogg om hennes liv. Ta en titt!




300 - Mer tjallamalla

Lekte lite med ett par bilder från tjallamalla. Vad tycks? Passar de mättade ansiktsfärgerna till produktfoton som dessa?



299 - Drömmar

Idag gick en dröm jag haft i 2 år i uppfyllelse. Jag vet att det låter lite nördigt och kanske idiotiskt, men ibland kan lycka köpas för pengar. Efter mycket krångel när jag skulle hämta ut mitt paket på posten blev jag som ett barn på julafton. Äntligen har jag investerat i något jag tänkt på länge länge, och som kommer ge mig så mycket glädje. Jag har unnat mig något riktigt gediget och som skriker kvalité (och ja, lite proffs också.. folk backade ju för tusan undan när jag kom med detta i somras)

Nu ska här fotas!! (Och styrketränas för det väger bly för en tanig tönt som jag)




Påfyllning i kameraväskan : Canon 70-200/2,8L IS USM

298 - Studion

Jag tänkte idag dela med mig av lite bilder som jag fått tillåtelse att använda från kunderna på jobbet. Det har samlats på hög och jag har inte lagt upp något, och inte heller gjort något annat med dem, så jag tänkte att nu ska jag dela med mig ändå.  Bilderna är tagna för modelhouse stockholm som jag frilansar 2 dagar i veckan för, och får inte heller användas utan tillåtelse.

Först ut blir min fina kollega Sofia som är värdinna/säljare. Hon bad mig plåta några nya facebookprofilbilder idag när vi hade det ruskigt lugnt för en gångs skull.





Här följer sen ett par olika kunder.. den första tycker jag är lik isländskan i melodifestivalen...yohanna typ.
Samtliga får prova konceptet "modell för en dag" och alla bilder är oredigerade.







297 - Kristina Matilda

modell: Kristina Matilda Ek
makeup/hår/styling: Karin Johansson









296 - "Jag hatar snigel"

295 - Bollnäs

Nu är jag hemma från en riktig friluftshelg i Bollnäs. Lördagen spenderade 9 musiker och 1 fotograf åt att bestiga Bolleberget och vandra genom skog och mark. 5 timmar senare låg jag utslagen på golvet med en bortdomnad kropp. Det var en hård match att fjällvandra med converse. Jävla stockholmare! Ny luft i lungorna, nya upplevelser rikare och ny energi för en hård vecka - 2 dagars jobb och sedan åker jag till skåne! Jippie!












294 - Kristina Matilda teaser

Här kommer ett smakprov på kommande session som jag gjorde igårkväll..

makeup/hår/klänning:
Karin Johansson
modell: Kristina Matilda Ek


293 - HELG

Vilken intensiv vecka! Har inte kommit hem före 10 en enda dag. Har fotat konstant nu i flera dygn känns det som.. Om en timme åker jag upp till "Norrland" (nej jag vet att det kunde vart mycket värre) till Sarah i Bollnäs för att bara ta det lugnt och ha en skön helg. Ska bli riktigt skönt!

Det har bjudits på mycket tokigt idag. Jag skulle plåta min första kund med hasselbladaren var det tänkt.. Men jag vet inte vad jag gjorde, för när jag vevade tillbaka rullen tog det aldrig stopp.. Det satt ingen rulle i. PINSAMT! ...

TURSAMT! så hade jag fotat varje uppställning med digitalarn tills det blev bra.. Jag kände på mig att något skulle hända.

Mitti dopfotograferingen ringer en gammal dam på dörren och berättar för mig att hon inte kan hitta hem.
Vad ska man göra? Jag kunde ju inte bara lämna henne där på trappen så jag fick försöka hjälpa henne så gott jag kunde, men hon hade testat varenda nyckelhål på varje våning i hela trappuppgången men kunde inte hitta sin dörr. Hon hade kikat in genom brevlådorna för att se om hennes randiga matta låg där, men inte. Jag erbjöd henne att slå sig ner i ateljén tills jag fotat min kund och sedan skulle jag hjälpa henne hitta hem..

Det tog en timme för mig att bli klar, eftersom jag plåtade med dubbla kameror.. Så när jag var klar ville tanten gå, för vicevärden hade sprungit förbi dörren. Men dagens goda gärning har jag gjort, för hon var så tacksam mot mig för att jag ens hjälpt henne - bygggubbarna i huset hade bara kallat henne för jävla kärring....



Det är inte lätt att bli gammal, sa nallen som hamnade på hyllan..

292 - Behind the scenes Tjallamalla

Nu är jag hemma efter en tretimmars plåtning på söder. Det var jättemysigt och roligt. Var väldigt enkelt och cleant just idag, eftersom det var i princip produktbilder för deras webshop, kläderna och modellerna mot vit vägg med två lampor som ljus helt enkelt.. Hoppas på en utveckling senare :) Vore så coolt att använda dessa kläder på plåtningar on location eller i studio..

Nu kommer lite behind the scenes och ett lätt redigerat smakprov på hur bilderna kommer se ut. Visst är kappan som ur en saga?





291 - Nya uppdrag

Jag har glömt berätta detta, men nu är det iallafall helt klart - imorgon ska jag göra mitt första "riktiga" modeuppdrag. Jag ska plåta höstkollektion för butiken Tjallamalla som ligger på Söder här i sthlm. Jag och min mua Ida ska hjälpas åt imorgon och plåta b.la Anna Wahlin som är  med i senaste sessionen här i bloggen. Hon jobbar i butiken och har fixat detta uppdrag åt oss. Helt galet roligt!

Förhoppningsvis får jag upp lite bilder redan imorgonkväll.

Tjallamalla är en butik som säljer kläder av unga svenska designers. De har kläder från ca 200 designers och säljer mycket saker som endast finns i ett enda ex i världen. Ganska coolt tycker jag. Mer får jag nog veta imorgon :)
Ta er en titt här nedan om ni är nyfikna. Tryck på bilden så kommer ni till deras webshop.

290 - Telefoni

Efter påtryckningar från vänner och familj att det är dags för mig att bli modern och investera i en ny mobiltelefon har jag nu äntligen tryckt hem en. Det kändes rätt gött att den är miljövänlig, så gott som det nu kan bli, till på köpet.

Visst är den läcker? Jag har inte haft en vettig mobil som legat över 700:- sen 2006... de jag haft har saknat snoozefunktion och den senaste ärvde jag av min bror, men den har folk slutat höra vad jag säger i så nu ska allt funka HOPPAS JAG!

289 - Sound of silence

En bild som inte passade i sessionen eftersom den gjorde sig bäst i färg.

modell: Anna Wahlin
mua: Ida Mattsson

288 - Anna Wahlin

Modell: Anna Wahlin
makeup: Ida Mattsson
foto: Jag

Utrustning: Canon EOS 40D + sigma 18-50/2,8















287 - Behind the scenes Gamla stan

Efter att ha planerat andra sessioner hela sommaren med Ida fick vi äntligen till en något mer spontan plåtning med sockersöta Anna Wahlin. Vi valde rätt uppgång vid gamla stan för vi hamnade mitti skymningsljuset vid kajen, och jag är såå nöjd.