239 - Släkten är värst..

Här nedan följer nu ett gäng bilder på min stora tjocka släkt. Den är som den är, men underbara människor är det allt. Blod är tjockare än Ramlösa!



Känns som taget ur Sunes jul när fotografen kommer hem för att ta familjeporträtt...









Det var alla sidor, syskon, kusiner och sysslingar på varsina familjebilder.. totalt ca 80 personer.
Sedan uppträdde också mina cirkussysslingar Ida och Kristoffer, som också vart med i Talang i tv4 nyligen.










Sen fick lilla dotter Varga vara cirkusprinsessa på slutet såklart!


238 - Sysslingar, pysslingar och kusiner av alla dess slag

Här kommer alla mina bilder på diverse små söta sysslingar och kusiner som jag plåtade under helgen på Farmors 80-årskalas. Det blev en hel del, så många att de får ett eget inlägg.


























Som ni ser fanns det ett par att välja på.. 16 småbarn var på kalas och alla lika unika och underbara.
Copyright: Fotograf Matilda Söderström

237 - Behind the scenes

Efter jobbet kände jag mig så pass pigg och övertrött att jag orkade hitta på något, så jag messade Karin och precis när jag gjorde det fick hon avbok från en model, vilken timing! Så vi möttes upp för en nyttig middag på mcdonalds vid Hötorget och funderade på om vi skulle sätta oss i Gamla stan och äta glass. Sen kom vi på att vi behövde fixa lite löshår till plåtningen med Sandra på onsdag, och för att kunna limma fast håret på en "flinthätta" så behövde Karin ett huvud. Mitt. Så jag fick se hennes nya lya i Aspudden, mycket fint.

Jag insåg också då varför jag aldrig snaggade av mig håret eller färgade tillbaks till min orginalfärg - blont...







Sen gick vi på en promenad för att spana ut locations.. Kommer bli fiieercee!

236 - Sunny days

Jag har vart i St Annas skärgård hela helgen på 80-årskalas/släktträff så det kommer ett gäng bilder från den snart. Idag har jag vart och badat i Norsholm med Jocke och familj, sen tog vi en tripp till Smultronstället på kvällen och åt lyxig och MYCKET glass. Perfekt uppladdning inför ännu en jobbvecka i Stockholm..Badat tre gånger denna helg. Hur skönt som helst!



Leija har bott hos Jocke hela helgen. Verkar som hon haft det gött på altanen.






235 - Daniella

Min kära kollega Daniella får sin andra dotter om tre veckor och vi hade länge pratat om att föreviga hennes mage. Äntligen blev det av och här är resultatet! Om du är gravid och vill fotografera din mage, tveka inte att kontakta mig!










234 - Jennifer

Här kommer lite bilder från gårdagens session med Jennifer och Karin. Vi gjorde tre olika sminkvarianter på samma tema. Jennifer är 16 år och var "modell för en dag" hos Karin på hennes jobb för någon vecka sedan, vilken talang! Verkligen kul att få jobba med henne, hon rekomenderas varmt.







Sminkning nr 2:






Sminkning nr 3:




233 - Behind the scenes med Jennifer

Eller kanske snarare backyard? Vi höll till utomhus bakom studion för att sminka och göra iordning idag. Jag hade inte fått någon sol alls idag så jag tvingade ut tjejerna på en pall medans jag själv satt brevid och åt glass. Mohaha.













Jag ser ut som jag sitter och föder barn..Jaja, man tänker inte på sånt när man är inne i fotandet.




232 - Levande reklampelare

Jag blev visst anställd för att göra reklam också, inte mig emot! Jag fick en fin tygpåse med enda kravet att jag var tvungen att använda den så fort jag visar mig ute i Stockholm :D



Min nya tatuering?

231 - Kissepaus

Idag blev jag nedkissad av en 6 veckor gammal bebis. Jag fotar på och allt går så bra, supersöt unge och han tittar tillochmed in i kameran. Plötsligt skriker mamman till och jag känner att något varmt rinner nerför mina ben. Fattar ingenting. Sen tittar jag upp och ser en fontän. Vi hade glömt ha kvar blöjan. Ungen ligger på rygg. Yey. Mina skor torkade efter några timmar så det blev att jobba barfota idag.

Då vet man hur det känns också. Lär ju inte bli sista gången jag blir pissad på i min karriär som barnfotograf.. :D Det låter värre än det var.

Efter jobbet mötte jag upp Alfred och vi gick till Vapiano på Stureplan för att äta middag. Han fick visa leg för att få sin öl, jag slapp. Mohaha. Sen gick vi ut och satte oss i solen i Humlegårdsparken. Finfin kväll.


snygg skugga rakt i ansiktet. jag är top-photographer!

Är sjukt pepp inför morgondagen! Ska plåta Jennifer tillsammans med Karin. kommer bli grymt!

230 - Reflections

Har haft en relativt tuff dag, andra dagen på jobbet. Var ensam fotograf idag, men eftersom det var så himla fint väder dök få kunder upp. Det var ett tiotal under 8 timmar iallafall. Inledde dagen med en helvild 2-åring, senare en helvild vovve som hoppade omkring på två ben av ren iver (försök fånga den! inte lätt) och en hel hög andra sköna karaktärer.

Har inte gjort ett skit nu på kvällen. Innan jobbet gick jag en sjukt snabb shoppingrunda på Åhlens för att börja sätta sprätt på mitt presentkort jag vann i fototävlingen. Det är inte klokt hur fort 1000:- kan försvinna. Nu har jag ca 600:- kvar. Jag gick loss på massa pocketböcker och lite smink. Sommaren är min bästa läsmånad. Jag slukar bok efter bok.

Det är precis det jag gjort hela kvällen. Läst. På balkongen i kvällssol, framför tvn i sängen och på tunnelbanan givetvis. Köpte "Linas kvällsbok 1 & 2" i söndags. Nu är den utläst. Sen hittade jag en bok jag aldrig läst av John Ajvide Lindqvist (min favoritförfattare) "Människohamn" hette den. Till sist köpte jag även "Aldrig fucka upp" av Jens Lapidus. Hade ju "Snabba cash" som ljudbok hela turkietresan och är helt såld på hans språk och berättelser. Så pass såld att jag drömmer mardrömmar fortfarande, typ att jag blir jagad av män med pistol. folk som tränger sig in i min lägenhet, men att mamma och pappa ändå "ska ha några gram" av männen som jagar mig.. Inte klokt!

Igår när jag och Karin stod på Max för att köpa hennes GI-burgare med blad sa jag att hennes burgare såg ut som ett enda stort Kålhuvud.. Båda vi förknippade det med en enda sak...


Nu har jag införskaffat mig en rejält stor reflexskärm också. Det kommer bli kanon nu i sommar med alla utomhusplåtningar. 120 cm lastolite trigrip med "sunfire/silver" -yta.



foto: www.aifo.se

229 - Gerillaföretagaren

Idag när jag och Karin fikade bad hon mig att jag någon dag ska sätta mig ner och lära henne hur man skaffar eget företag. Kom då att tänka på att jag skrev en krönika för Folkbladet för några månader sen om hur det gick till när jag "blev med eget".. Delar med mig av den så länge.

Gerillaföretagaren

 

I september förra året tog jag mod till mig och kontaktade skatteverket. Jag hade bestämt mig för att skaffa F-skattesedel, alltså eget företag. Innan jag ens hunnit reflektera över vad jag gjort, ringde det på dörren och in kom två trevliga tanter från skatteverket med varsin portfölj under armen. Ingen hade tid för kaffe, utan istället dränktes mitt matbord i högar av papper. Portföljen tog aldrig slut på broschyrer och kataloger med information, likt Mary Poppins väska hade den ingen botten.

 

Jag stängde dörren efter dem en timme senare och hade då registrerat mig för FA-skattesedel och var momsregistrerad med förlängt räkenskapsår, samt en hel del andra roliga detaljer kring bokslutsmetoder och deklaration. Som gammal musikelev med knappt G i matte, och ingen som helst kunskap i företagsekonomi, var jag tvungen att lägga mig på soffan och stirra upp i taket för att kunna få ihop den här djungeln av ord som strömmat in i min hjärna på den korta tid de var här. Jag hade skrivit på en massa papper och litat på att de visste bäst för mig. Jag kände mig så blåst.

 

Först idag, 7 månader senare har jag börjat få grepp om alla begrepp och termer kring det här med företagande. En av mina chefer har gett mig en bok som heter Gerillaföretagaren, där jag kan lära mig allt om hur man marknadsför sig genom att se hur konkurrenterna gör och inte gör, och hundra andra nyttiga saker om hur man driver ett företag. Snart är det dags för deklaration men än så länge har inte riktigt mitt lilla företag börjat stå på egna ben, det kryper tryggt omkring på golvet. Några större inkomster eller utgifter har jag inte hunnit med som frilansfotograf. 

 

För mig var det inget konstigt, jag behövde skaffa F-skattesedel för att enklare få jobb. Men för många låter det kanske väldigt stort att skaffa eget företag. Det svävar en viss risk kring det hela och man blir lätt nervös och tankspridd precis som jag när man ska sätta sig in i alla nya termer, skatter och avgifter. Men jag tror att det blir vad man gör det till. Har man en bra idé som man drömmer om att genomföra, då ska man verkligen sätta sig ned med några trevliga tanter eller gubbar från skatteverket och diskutera. De kan verkligen sin sak och hittills har jag väldigt bra erfarenheter från dem. De har vart hjälpsamma och förstående och verkligen stöttat, kanske extra mycket eftersom jag är så ung. Alla vägar står öppna för dig, bara du tar mod till dig och gör det du tänker på riktigt.



228 - FF på Gärdet

Yes! Nu är jag rätt nöjd med att vara i Stockholm ändå. Var inte alls lockande att sätta sig på tåget imorse, när det ska bli värmebölja och allt. Jobba hela veckan! Men nu såhär på kvällen var det faktiskt riktigt gött! Sitter och lyssnar på In flames med Spotify på högsta volym utan några hörlurar för att andra blir störda, tuggar gröna äpplen och njuter av att göra vad som faller mig in. själv.

Har haft min första dag i studion i Stockholm idag, sen de stängde igen i Norrköping och jag blev flyttad upp hit. Har gått relativt bra, är inte i toppform än, var ju ändå 3 veckor sen jag jobbade, men det kommer nog snart. Lite mer ruljans på kunder där än i Nörrping iallafall! Kul!

Efter jobbet mötte jag upp Karin vid åhlens för att rädda hennes kväll som hon så fint uttryckte det. Vi promenerade ner till Kungsträdgården och köpte med oss Max-mat, eller jag gjorde. Karin köpte en hamburgare med blad :D (Gi-metoder är inget för mig) Sen gick vi och satte oss i solen på en trapp och planerade fotosession och tittade i make-up store magasin när plötsligt en afrikansk man kommer fram till oss. Han frågar på engelska om han får ställa oss en fråga.

- You have very different looks. But you! (Pekar på Karin) You have gorgeous style.. (Jag väntar på att han ska säga: But YOU on the other hand look awful, vilket aldrig kom)
- Where have you been? Your skin is perfect!
- In greece
- You´re from Greece?
- No I´ve ben in Greece
- Ahh
- She has been in turkey (Pekar på mig)
- Aha, but the sun is stronger there then in Greece.
- .. eh. ( men snubben säger inget om min bränna. haha) Han var verkligen helt såld på Karins ben!


Det slutar med att snubben återkommer två ggr till oss och försöker verkligen bjuda ut Karin på "performance" på lördag, han snackade om att ibland händer det här i livet, att okända människor möts på stan, det kanske är ödet? Svenskar snackar bara med okända män på fyllan, så han visste varför hon var skeptisk.
Karin får hans nummer "just in case" och sen går vi till Waynes för att planera vidare...

På torsdag händer det grejer!



Jag fick tuppkam en liten stund. Då vet jag hur det känns också.

227 - Månadens blogg?

Jag har visst blivit en av kandidaterna till "Månadens blogg" hos en tjej, Sara Pettersson, så känner ni för det kan man gå in och rösta på mig hos henne HÄR. Trevligt!

Konsertbilder 2008

Copyright: Matilda Söderström 2008











Bilderna är fotade under Peace & Love-festivalen i Borlänge, Rockkarusllen Östergötlands distriktsfinal, In flames live på Gröna Lund och Alicia Keys live i Globen.

226 - Midsommar på svenska

Jag har väl alltid tyckt att midsommar är lite överskattat, inte riktigt min högtid. Kunde nog lika gärna jobbat, men det var trots allt väldigt skönt att komma ut på landet och få lite tystnad innan en veckas storstadsliv. Känner verkligen inte för att åka upp och jobba nu! Man har blivit lite bekväm efter semestern. Dessutom en trevlig nyhet - Jag har fått en Spotifyibjudan av min kära far-kusin Lotta! Helt underbart. Nu kan jag glädja andra med lite inbjudningar.

Leija fick premiäråka båten i sin fina flytväst. Hon passade på att ta ett dopp.
Hon bangar inte för 14 grader i vattnet inte..



Min fina 80-talsrosa seglarväst! Matchar min nya fejk-addidas jacka som jag köpte på min "shoppingspree" i ala Turka.



Far är glad och nöjd. Det regnar ju inte iallafall!



Vi förhandsfirade farmor som blir 80 imorgon! Nästa helg vankas födelsedagsfest med hela tjocka släkten.

 

Jag tog helledigt från kameran igår, därav lite fler bilder på mig också. ;)



Jag kunde inte hålla mig från...


225 - Lite mer Alanya



Osmansk kebab = kebab i gryta med alla kolhydrater på ett fat brevid

224 - Alanya behind the scenes

Här kommer ett bildspel med lite text från min och Jockes semester i Alanya. Bilderna får tala för sig själva. En renodlad chartervecka, med många spännande inslag har det varit. Vi valde bästa veckan, 8 grader och regn när vi for, 25 grader när vi kom fram halv 3 på natten. 45 grader i solen, minst 24 i vattnet och 25 grader på rummet. Helt perfekt!



Jag var helt hysterisk över flygresan. Jag vet inte vart rädslan kommit från, jag har ju ändå flygit 10-talsgånger här i livet, men jag måste sett för mkt på film eller läst för mycket nyheter för det var en pärs för mig. En riktig kris! Jag satt i vad som kändes en timme (men kanske i själva verket var en kvart) och bet (!) Jocke i armen när vi hamnade i ett rejält fält av luftgropar. för att inte skrika rakt ut. Det var riktigt hemskt, även om jag ser nöjd ut på bilden till höger. Lugnet för stormen!





Utsikt från balkongen. Vi kom fram till hotellet vid 5 på morgonen, efter en bussfärd som lärde oss att i Turkiet betyder inte rött ljus nödvändigtvis att man måste stanna, utan mest se sig lite för och sen köra. (Röd gubbe betyder SE UPP FÖR HELVETE!) Det var svårt att sova, tuppen började gala efter en timme och sedan började dagens böneutrop ur minareten. Svetten rann!





Bilden är tagen i skymningsljus, 1/30 sek med bländare 13. Läste i en fototidning om ett projekt en fotograf gjort i ett gammalt hus, med galet långa exponeringar. Jag testade och blev nöjd med vad jag såg. Måste utveckla..






























Hotell Villa Sunflower. Mycket charter, men mycket trevligt!


Jag älskar hur jag blev ett flygplan?!



Nu kommer det massor av strandbilder! Klyschigt och knappast orginella men vem kan motstå liksom??














Städerskorna gjorde fint hos oss.



HAPPY HOUR!

Vi mötte upp Kajsa som jobbar på Fritidsresors Blue Village några kilomter bort från oss. Hon visste hur man får "discount" och extra av allt i baren!



Från en av showerna vi smygbesökte på hotellet. Inte helt fel!

Här är en fin video från ett av våra restaurangbesök där personalen plötsligt bjöd upp till dans!





Den här bilden sammanfattar allt som har med trafiken att göra i Turkiet.

Vi åkte upp i bergen med lokalbuss, det var chaufförens egna buss, och han utnyttjade inga busshållplatser. Han tutade på alla som gick förbi för att se om de ville med. Dörren gick inte att stänga, han stannade flera gånger för att handla och snacka med folk han kände. Mycket intressant och genuint! :)




När vi var framme i bergen, kändes det som Thailand. (Inte för att jag vart där). Vi åt på en egen flotte, på "golvet" med mattor och vattenfall. Hur coolt som helst!



Här var som vi förstod det ett partypalats för svenskar. Vi åt middag på taket, och kvällen innan kollade vi på den här fina drinklistan...



Jocke på vårt favoritställe runt hörnet med Döner-kebab.



Jag testade gatufoto, på ett diskret svensson-sätt. Jocke fick stå modell, sen ställde jag autofokuspunkten vid sidan av hans axel, så att de sköna gubbarna som spelade backgammon på gatan hamnade i fokus istället.



Här är minareten som höll oss vakna och som väckte oss, och utanför moskén där männen tvättade sig.




Jag trodde aldrig att jag skulle få gå in i moskén. På en skylt utanför stod det att kvinnor inte fick gå in om de inte hade täckta axlar och ben. Det fanns sjalar att låna, och när vi var på väg att gå kom han fram och lindade in mig i en slöja och kjol, och jag fick fota inuti! Vilken lycka!











Kan vart den häftigaste fotoupplevelsen jag vart med om hittils! Jag var så glad att jag hade med mig mitt vidvinkelobjektiv. Att sitta på golvet och se hur den praktfulla moskén fyllde ut linsen med sina vackra detaljer och ljuset som spred sig genom rutorna.. Det var helt fantastiskt! Den lever jag på länge..


223 - Nu far jag

Om två timmar är jag på Norrköpings flygplats och checkar in. Så nu säger jag ajöken till alla som brukar ta sig en titt här hos mig om dagarna och på återseende om en vecka.



Kap Verde 2007

Jag vill samtidigt passa på att önska alla mina kära vänner och bekanta som springer ut imorgon en fantastisk dag! Hoppas solen lyser lite på er och att ni tar vara på er dag som om det vore den sista! Jag minns känslan som om det vore igår, trots att det är över ett år sen idag, när man sprang ut på trappan. Helt obeskrivligt! Har aldrig vart med om något liknande, troligen kommer jag aldrig få uppleva den känslan igen. (Men vad vet jag?)

Här får ni av mig!

222 - Walking on sunshine

Jag bjuder på lite solsken till kalla Sverige - imorgon såhär dags sitter jag och dör på ett plan mot Turkiet.
Ibland undrar man lite om man är knäpp.. man måste nog älska sitt jobb om man frivilligt sätter sig och bokför klockan tolv på natten??



Man blir så varm av den här bilden. Färger har stor inverkan på oss?

Modell: Marina Olai
Makeup: Karin Johansson
Foto: Jag

221 - Tråkdag

Idag är mest en såndär mittimellandag när man bara väntar på att nåt ska hända. Jag har packat klart det mesta, länsat tidningshyllorna på ELLE, Cosmopolitan, Bild & Foto och en Korsordstidning (nördnördnörd) och Alfred har bett mig att förlora min utköpar-oskuld men icke sa nicke. :)

Mitt huvud sprängs av en massa idéer som jag vill förverkliga, men det blir ju lite svårt att hinna med nu framöver. Får ta tag i det när jag kommer hem.
 
I brist på bilder får jag bjuda på en vecka gammal bild som Elsa tog på mig och Gustav när vi firade lite försenade födelsedagar med glass på Mcdonalds.

220 - Nya uppdrag

Oh, idag är jag klad hest. Jag har just fått ett fotouppdrag som går ut på interiör/exteriör och lite mat/produktfoto för en restaurang! Det blir lite av en utmaning för mig, men oj så kul!!

Jag har också hunnit planera kommande plåtning med Casandra och det kommer bli hur grymt som helst. Det har med djur att göra, så mycket kan jag säga..

Sandra Westman kommer till Stockholm i sommar och då ska vi också jobba ihop. Det ser jag verkligen fram emot! Hon är ju både modell och fotograf så hon kanske kommer plåta mig med.. Det vore ju inte helt fel om man säger så.

I övermorgon far vi till Turkiet.. Brännan ser ut att vara säkrad! Däremot har jag allvarligt funderat på att skriva testamente.. Är så sjukt nervös...



Jag bjuder därför på något som får mina nerver att lugna ner sig lite..

Jag är fortfarande bitter och desperat över att jag inte fått mig en dos av dom på hela året! Trots att jag lovade mig själv att det var 6:e och sista gången i höstas...på länge iallafall!

219 - Tips på kameror

Då och då får jag frågor från olika människor som vill ha tips på vilken kamera de ska välja. Senast från Johanna som vill köpa en systemkamera.

Det första jag vill poängtera är något jag själv fått lära mig att förstå, och det är att i slutändan spelar det ingen roll vilken kamera du har, så länge du har kretiva idéer och kan grundtekniken i fotografering. Alla kameror kan oftast utföra samma saker, och många gånger behöver du inte ens lära dig tekniken med dagens kameror, du fotar bara på Autoläget.

Men vill man då ändå börja fota lite mer manuellt, och testa gränserna som autoläget trots allt har, är ju självklart en systemkamera något att rekomendera före en kompaktkamera. (Men kom ihåg att många av de bästa  ochmest berättande bilderna kommer med en liten smidig kamera som kommer fram i alla situationer, det är sällan du sitter redo med en stor systemklump)

För att vara lite mer konkret: Jag kan ingenting om några andra  digitala systemkameror än Canons. Därför kommer jag bara att tipsa om dom ;)

  • För dig som vill ha en reltivt liten digital systemkamera och som ger dig alla möjligheter att utvecklas:
Canon EOS 1000D kostar 4.990:-  på Fotokungens nätbutik. Jag har aldrig handlat där, men har hört att de är bra. Jag rekomenderar alltid annars Cyberphoto.se som har bra leveranser, och är mkt pålitliga. Priserna är lite högre men de har bra service och det mesta finns i olika paketerbjudanden som är värda priset. Här kostar huset + ett kitobjektiv 5290:- 

Andra varianter av den här kameran som ligger i samma budgetklass är: Canon EOS 350D (om den går att hitta) samt uppföljarna Canon EOS 400D, 450D och 500D (den nyaste) och de är riktit bra nybörjar kameror. Det som skiljer 1000D med dessa är att 1000D är lite kompaktare, fler megapixlar och lite mer användarvänlig som jag förstått det.

  • Vet man med sig direkt att man vill satsa lite mer på fotot än bara ha en kamera för skojs skull, kan man satsa på en "nivå" upp.

Det som skiljer är storleken rent fysiskt, fler megapixlar vilket bara gör att bilderna blir större - vilket gör att man kan skriva ut bilder i större storlekar, men de tar också mer plats på minneskort och dator. Men oftast skriver man kanske inte ut meterstora bilder, och då är inte megapixlarna så viktiga. Detta är en Canon EOS 40D och jag är hittils extremt nöjd med min. Det har kommit uppföljare på denna, men det skiljer extremt lite emellan dem, därför rekomenderar jag denna mer (utefter vad jag läst. På jobbet använder min chef en 50D men den är bara lite större och otympligare) Robust och rejäl kamera som verkligen känns som en kamera när man håller i den. I övrigt skiljer det inte så mycket. Lite bättre färgåtergivning, lite fler ISO-nivåer och något mer skarpa bilder.
Kameran kostar 10.990:- inkl kit-objektiv Fotokungen.

Givetvis kan man leta efter begagnade kameror och kommer då ned i pris.

Kom gärna med synpunkter och frågor så ska jag försöka besvara dem.

218 - Backyard fashion


Min bror har inget att göra (!) och frågar om vi inte kunde gå ut och fota. Jippi. So we did. Inte visste jag att han var född modefotograf?! Mina shorts har jag just klippt till själv av ett par sjukt gamla jeans förövrigt..



Med lite hjälp fick han till några jag gillade mycket!







Sen spårade det ur lite.....



Sen tog jag över kameran..






217 - Ringblixt

Nu har jag hämtat ut en rolig liten pryl jag köpt förra veckan.. Okej, den är inte så värst liten. Det är en ringblixt, inget eget blixtaggregat utan en mojjäng man sätter framför blixten och objektivet. Den är väldigt bra när man plåtar saker på nära håll..Kommer att använda den flitigt för porträtt känner jag. Har sån lust att prova den mer nu, finns det någon som vill ut och plåta lite? Jag är ledig på måndag och tisdag! Fina porträtt bara...



Jag tog lite testbilder på min kära familj...





Nu förstår jag lite att folk tycker vi är lika.. Det är ju fan bara ögonbrynen som skiljer typ...

216 - Fanmail

Ämen om man får beundrarbrev på jobbet då?

Jag älskar barn som går i lågstadiet, de är så ärliga! Min chefs son har varje gång han sett mig påpekat att jag inte borde klippt av mig håret, för jag var mycket snyggare första gången vi sågs (när jag hade dreads) och sist vi sågs brast han ut i
" - Du borde skaffa barn"... *lång tystnad av funderingar*
-Fast du måste spara ut håret först, för mammor har alltid långt hår!


Trots hans stora besvikelse över min klippning fick jag beundrarbrev när jag skulle gå hem idag.. Oj vad glad jag blev!


215 - Studion

Efter många om och men kom jag fram till studion vid Rådmansgatan som jag skulle kika på för att eventuellt hyra in mig i. Wow säger jag bara. Så fräscht och fint, proffsigt och trevligt! Kommer garanterat att hyra där i höst, hur mycket och när vet jag ej men jag ser fram emot det!! Verkligen prisvärt!




foto:
www.citystudios.se

214 - "Födelsedagskalas"

Kvällen har jag spenderat med några riktiga godingar på Mcdonalds. Från första början var det tänkt att jag och min kära vän Gustav skulle supa ner vår nyblivna 18-åring Alfred på någon trevlig bar här i Stockholm, eftersom Gustav är på besök. Det hela slutade på Mcdonalds - men det var ändå riktigt lyckat. Vi fick sällskap av käraste Elsa och även Alfreds klasskamrat och Gustavs guide (och vän) och båda var väldigt härliga personer. Kul att träffa nya människor! :) Alfred och hans klassis skulle ha spelning på Debaser för sina studenttreor så de hann slinka iväg innan jag tog upp kameran.

Vi satt i nästan 3 timmar och pratade om allt mellan himmel och jord och beställde in ny mat, och Gustav bjöd på försenad födelsedagsglass för oss båda :)




213 - Incheckning

Imorgon ska jag gå förbi en studio i centrala Stockholm som jag funderar på att hyra in mig i för egna fotojobb i höst. Ska bli spännande, tror den är perfekt för mig! Den ligger vid Rådmansgatan, så det är ju verkligen centralt..

Jag har ju tillgång till studio där jag arbetar men det blir så problematiskt när man får egna jobbförfrågningar som kan konkurera med chefens, så för de plåtningar jag gör TFP eller för skojs skull kommer jag inte hyra in mig (om det inte känns värt det) men däremot betaljobb kommer troligtvis att få ske där. Om det verkar schysst såklart :) Ska bli spännande att se imorn!

Idag
har jag spanat in mitt nya jobb för hösten. Min uppdragsgivare har stängt igen studion i Norrköping och bett mig börja i Stockholm istället två dagar i veckan till hösten. Det är iof inget nytt jobb på det sättet, jag är ju inne i rutinerna, men det kommer bli grymt mycket mer hektiskt när jag väl jobbar. Inte en enda lucka! Jag fick se listan för en vanlig tisdag och det var helt galet! Hur är det då på helgerna? Glad att det bara blir måndag-tisdag jag är fast fotograf där. Stämningen och lokalen var verkligen annorlunda från i Norrköping. Fräschare, proffsigare och mycket mer folk som rörde sig. Stället levde! Wow! Det ska bli skitkul att börja i Stockholm istället faktiskt. Förhoppningsvis.

Som man då kan räkna ut, kommer jag alltså att bli 08:a på fulltid i höst! Det slog mig här om dagen.
Vi letar för fullt efter större lägenhet nu, kommer bli segt på 18 kvm i längden..

Att flytta hemifrån på riktigt kommer bli spännande, men det känns inte som att man gör det på riktigt ändå! jag har ju smygflyttat hela året, men nu blir det naturligt. Jobben finns här i storstaden, Norrköping är ingen plats för fotojobb på det sätt jag vill. Kanske i framtiden?

212 - Gärdet

Om man bor i Stockholms innerstad, 18 kv utan någon balkong eller gräsmatta får man hitta på egna lösningar. Lite bortskämd är man ändå att kunna ligga i gräset...



Jag la mig och slumrade lite mitt på Gärdet i kvällssolen. Frihet! Nog är det rätt vackert ändå. Massa lösa hundar och människor som springer runt och mår toppen.


Nu ska jag se klart ANTM cycle 12! Nörd nörd nörd...

211 - Ett slag för grisen

Det har ingenting med bilder att göra, men vad gör det? Jag vill slå ett slag för en väldigt tänkvärd krönika min chef Christer Sandberg hade publicerad i lördagens upplaga av Folkbladet. Den handlar om vår rätt att äta gris.

Läs
HÄR och fundera på varför du valt att äta så som du gör!



foto: http://www.svenskabarnrum.se