69 - Stjärnhimmel

Modell: Louisa Mpagi
Make-up artist: Liza Oudish

(C) Matilda Söderström

68 - Matildas Jul

Så var den dagen över. Jag hade planerat sen September, men det här med marknadsföring är nog inte riktigt min grej. Än. Det är bara att ta nya tag. Jag hade gjort utskick till 200 av P.O:s kunder och mailbombat runt 200 andra. Jag gick upp utan att äta frukost vid 8 och kom utanför dörren och insåg att det skulle bli en blöt morgon. 5 centimeter snö hade fallit och jag hade bara gympaskor med mig. Jag hoppade mig den lååånga vägen till tunnelbanan tillsammans med reklamutdelar-pojkarna och där hade inte ens pressbyrån öppnat. Hallelujah. Jag tänkte att Minilivs i Solna måste öppnat till 9 så jag väntade en kvart på tunnbelbanan och missade tack och lov inte nästa mot Akalla. Väl framme i Solna möts man av stängda dörrar så jag gick hungrig och frusen mot studion och pyntar i ordning en oerhört tjusig gran som jag hittade längst inne i förrådet, dukade upp pepparkakor och juleskum, satte på lite julmusik och väntade på att Jocke skulle komma med frukost.

                      

Jag trodde jag var säker på att ingen skulle dyka upp förrän efter lunch, men tio i tio , står där helt plötsligt en barnvagn och en pappa och knackar på dörren. "Han ska säkert bara fråga om jag har öppet och kommer tillbaka senare" tänker jag, men de var självklart där för att fota julkort. Jag hade inte förberett kamera eller blixtar överhuvudtaget så det var bara att duka fram allt fika till barnen och fixa det fort som fasen. Ungen hade ioförsig inte speciellt bråttom, han hade aldrig druckit julmust förut så han var totalt förälskad och det bara rann nedför hakan på honom samtidigt som tomteskummet smaskade i mungiporna. Jag fotade 20 bilder på dem varav kanske 3 blev godkända enligt mig, den minsta var bara 4 månader och hopplös att få kontakt med. Det är verkligen så svårt! Föräldrarna var ändå nöjda och supertrevliga och pulsade vidare i snön och jag var nöjd med min första kund och peppade till nästa, då skulle jag göra bättre ifrån mig.

Men jag fick aldrig chansen. Istället höll Jocke mig sällskap och vi lekte med blixtarna och spelade sims, lyssnade på hans gamla son-skiva och åt pepparkakor till 4.
Denna dagen ett liv.

                                                            
67 - Gravidbilder

Igår var jag återigen i Linköping för en ny sorts bilder. Jag fotade Sofia Kjellanders mage som om en månad ska förvandlas till en liten bebis. Fascinerande!66 - färgtemperaturer

Fotade på Himmelstalund och lekte lite med färgtemperaturer. På lördag ska jag fota gravidmagar i Linköping och lördagen efter det blir det Matildas jul.. Jag kan avslöja att jag ägnat två dagar åt att slicka 150 frimärken och satt fast 150 adresslappar på 150 kuvert som imorgon ska fyllas med 150 reklamvykort till 150 olika kunder hos P.O som jag sedan ska skicka ut. Jag hoppas att åtminstone två familjer kommer för att fota sina julkort hos mig lördagen den 22:e. Öppet hus i Solna alltså!


65 - Lifestyle merchandise

Efter en kort betänktetid bestämde jag mig för att spontant åka till Borgen för att delta i modellbilders "fikaträff", där det även var en tatueringsmässa. Jag hade bestämt plåtning med My Höglund och till min hjälp hade jag Rolf :) Mycket trevligt folk och en intensiv dag med nya kontakter.

Ett smakprov från sessionen med My.