64 - Ninos Josef


63 - Malin Pettersson

62 - Malin & Ninos

Söndagen spenderades i Linköping hos Rolf där jag plåtade Malin & Ninos. Det blev helt suveränt och vi hade skitkul. Dansare är så extremt tacksamt att fota. :) På bild: Malin Pettersson & Ninos Josef
http://farbrorninos.blogg.se

Fler bilder kommer! Håll utkik

61 - fler bilder från fredagen

Har haft lite tid att redigera fler bilder från plåtningen med Anna och Rebecca.
Håll till godo.
60 - Wrestling With Angels

Jag fick äran att plåta åt WWA för deras kommande skiva och lite allmäna bandbilder. Vi höll till även då på DI och hade en rolig och intensiv dag. Bilderna är mina och är inte till för att spridas runt av andra än bandet och mig. Respektera det.
59 - Tiny doll

Här kommer det första gänget bilder från min plåtning tillsammans med makeup-artisten Rebecca S och modell Anna S. Vi höll till på Dramatiska institutet och Jocke hjälpte oss med ljuset. Fler lär dyka upp, så håll utkik!

58 - Update

För tillfället är allt väldigt snurrigt. Jag försöker pussla ihop modeller med makeup-artister på modellbilder.se efter att skickat ut en sökning efter just modeller och muor att samarbeta med, och nu har jag fått drygt 15 intresseanmälningar från diverse tjejer i hela Stockholm, men även från Västerås och Östersund (!) Nu har jag svarat 7 av dem och försöker att hitta datum som passar. Det är inte det lättaste, med tanke på att jag håller i trådarna och det är tre personers tid det ska pusslas med.

Lite datum är redan spikade och det händer grejer. På G är en fotosession med Wrestling With Angels. Det ska bli ruskigt kul att se vad vi kan hitta på. I mitten av november ska jag plåta lite gravidbilder i Linköping, det tror jag kan bli hur fint som helst. Dessutom är plåtningen med Malin och Ninos inbokad och det kommer bli grymt, jag bara älskar att fota dansare.

Ett stort projekt som jag ännu inte kommit igång med är "Matildas Jul" som jag så fint döpt det till. Än så länge har jag bara ett fack med lite papper och inspiration, men snart måste jag ta tag i det. Exakt vad det handlar om avslöjar jag inte än.

På återseende
!

Sofia och Sofie, Sobelträffen 2007

57 - löjliga familjen56 - mitt första textinlägg!

Jag har länge funderat på om jag ska börja skriva lite på denna blogg, men alltid tänkt att "Näe, bilderna ska tala för sig själva". Men nu har jag övergett den vackra tanken och fallit för lusten att skriva av sig. Jag kommer snart att publicera en ny version av min hemsida http://matildasoderstrom.com och då kommer den vara full av bilder och den här sidan bestå av mer text, med inriktning på foto såklart. Tack Oskar för att du sparkade mig i rumpan och fick mig att göra slag i saken!

Så detta första inlägg med text kommer att innehålla lite basic om vad jag gör för att inte inläggen framöver ska bli för snurriga.

Jag jobbar alltså just nu som fotoassistent åt en porträttfotograf i Stockholm. Han heter P.O Bejsjö (
http://www.bejsjo.se) och hans huvudkategori är barnfoto. Min uppgift är egentligen allting som rör hans ateljé. Allt från att koka kaffe, hämta post, panta burkar och diska till att svara i telefon, sortera negativ (Ja, han är en av få fotografer i dagsläget som fortfarande kör analogt) boka in kunder och montera ramar, men jag får även sköta allt det digitala, när kunderna vill fota bebisarnas fötter och händer och liknande i s/v. Då fotar jag istället och fixar allt efterarbete, det som jag faktiskt kan. Analogt känns lite som rymden fortfarande även om det börjar klarna.

Igår var då första gången jag fick sköta en hel barnfotografering helt själv - ANALOGT med P.Os hasselbladare.
Det slutade i blod svett och tårar. BOKSTAVLIGT:

1-åringen kunde inte se P.O komma in i rummet utan att skrika och springa till mamma så han gav mig i uppgift att försöka. Ungen älskade mig och ville komma till mig och leka med Pippi Långstrump så det gick bra. Ända till  hon sprang fram till mig, tittade på kameran och helt oprovocerat dunkade huvudet i kamerastativet.
Äsch, det gör ont ett tag sen slutar hon skrika tänkte jag. Men när mamman skräckslagen sprungit fram till ungen och säger "Ah, nu är det blod överallt och läppen är sprucken" ville jag bara dö.
Ungen gallskriker, storasyster 3 år är helt förstummad så jag tar med henne därifrån och leker med Pippi samtidigt som mina kinder rodnar till max och jag är så nära på att börja gråta, precis som ungen.
KAN JAG INTE BARA FÅ GÅ HÄRIFRÅN OCH GÖMMA MIG.
Som en fin twist på det hela börjar sen mamman mer eller mindre anklaga mig inför P.O att det var pga att jag bytte så mycket rekvisita mellan alla bilder som ungen blivit otrygg, varpå P.O svarade barskt att vi brukar faktiskt variera varje bild så mycket som möjligt så att inte föräldrarna sen ska komma på visning och klaga på att bilderna ser likadana ut.
Mamman vart tyst och vi fortsatte. Jag bet mig i läppen själv och försökte stå ut 9 bilder till. När rullen hade en bild kvar frågade jag mamman om hon verkligen ville fortsätta. Då satt båda ungarna i varsin balja och gallskrek och tårarna sprutade. Den ena ungen ville ha den andres balja och vice versa. Mamman skulle ha bilderna till varje pris när de nu åkt så långt och de skulle se exakt likadana ut som hennes treårings sett ut, så det var bara att fortsätta.
Jag knäppte den sista bilden och vi pustade ut. När de skulle gå gapskrattade ungarna och mamman säger "Ja nu går det bra minsann, ni kan ju flytta in här ni verkar ju trivas"....
NEJ TACK, HELST INTE.

Jag älskar barn.