93 - Lite fototeknik

Fick en fråga kring bilderna på mammabecka, om de är redigerade och vad jag använt för inställningar. De är ytterst lite redigerade, någon retusch är inte gjord eftersom det är bildjournalistik jag är ute efter snarare än modebilder denna gång. Jag ville hålla dem så naturliga som möjligt. Porträttbilderna på Becka är inte rörda överhuvudtaget, hon har så naturlig hy och blänket i ögonen kommer tack vare solljuset som reflekteras i hennes köksfönster. Bilderna är tagna helt utan blixt, enbart med naturligt ljus från alla fönster. Tursamt nog var det sol denna dag också, men det hade gått bra även om det var molnigt. Objektivet jag använt är ett Sigma 18-50 / 2,8 och jag har använt bländare 2,8 i princip på alla bilder för att få in så mycket ljus som möjligt. Det jag varierat är ISO-talet och slutartiden beroende på ljussituation. För att slippa brus i bilderna har jag försökt att undvika ISO 1600, vilket gick bra tack vare min ljuskänsliga optik. Med andra objektiv hade det vart knepigt. Fråga gärna mer om ni undrar något.

Kommentarer
Postat av: Elin

Måste bara säga att du är riktigt duktig på att fotografera! Tycker själv om att fota allt och ingenting men har inte hunnit lägga ned någon seriös tid på det ännu! Kul att se! :) Ha det bra!

Postat av: Frida

sv; Jag är bara ärlig! :) Är du ifrån Norrköping? Fattade det så, tycker jag känner igen dig med.. Du är en riktigt bra fotograf! Om man ändå vore modell! Hihi! Kramis.

2009-03-19 @ 12:18:35
URL: http://fridaviktoriaa.devote.se
Postat av: matilda

Hihi, talar ju bara sanning :-)

vad roligt du blev glad!

2009-03-19 @ 14:13:48
URL: http://donotenter.blogg.se/
Postat av: Frida

sv; Tyckte väll det! Nej du, jag vet faktiskt inte ifrån vart.. Hm.. Nä, kan inte komma på det.. Jaså? Konstigt =)

2009-03-19 @ 15:16:16
URL: http://fridaviktoriaa.devote.se
Postat av: nellie

heyhey, fina bilder du har! , hur mycket kostar det att bli fotad under någon timme? :)

2009-03-19 @ 15:46:06
URL: http://nnneeellliiieee.blogg.se/
Postat av: Malin

Sv; Man kan lägga upp det helt olika. Beroende på hur man vill att de ska se ut.. Du beskriver på ett ungefär hur du vill att den ska se ut i ett mail till mig. Där du bifogar bilder m.m , sen gör jag en "testblogg" på min egna blogg där jag gör den. Sen när den är klar, så får du se den och säga vad du tycker och vad som ska ändras. Sen så brukar jag vanligtvis få lösenordet och lägga in allt på din egna blogg.

2009-03-19 @ 18:33:37
URL: http://baramalinn.blogg.se/
Postat av: Pitetjej [FOTOBLOGG]

Svar: Hej! Kul att du gillar min design :)

Om du vill skulle du kunna lägga till mig på MSN (om du har någon), så kan vi prata om en design där. Annars kan du skicka ett mail till

ericasblogg@live.se där du beskriver hur du vill ha designen, vilka kategorier du vill ha o.s.v.MSN: AEM84@hotmail.com

"Vanliga mailen": ericasblogg@live.seMVH /Erica Pettersson

http://pitetjej.webblogg.se

2009-03-19 @ 19:14:39
URL: http://pitetjej.webblogg.se/
Postat av: Nina

Åh så underbart fina bilder du tar!! :) Man får verkligen känslan om att man är där själv och upplever allting! Nu pratar jag om alla dina bilder :)

2009-03-19 @ 23:33:29
URL: http://ninac.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Tack, jag fick ett bra svar ;) Du är verkligen duktig...

2009-03-21 @ 15:23:06
URL: http://bampi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback